Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Fredagens obligationer: Investorerne søgte igen i ly

De danske statsrenter faldt tilbage i fredagens handel, efter at renterne vendte på en tallerken torsdag og endte med en stor stigning.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation faldt med 4 basispoint til 0,84 pct., i takt med at stemningen omkring aktierne endnu engang blev sur.

Efter pæne stigninger fra morgenstunden og hen over formiddagen faldt C20 Cap-indekset nemlig igen tilbage og endte i et fald. Det fik endnu engang investorerne til at kigge efter mere sikre investeringsalternativer som eksempelvis statspapirer.

Mens fokus i høj grad har været på usikkerheden i Kina og de faldende oliepriser gennem denne uge og også stadig var det fredag, samlede opmærksomheden sig dog - i hvert fald for en stund - om de mere traditionelle makroøkonomiske temaer i fredagens handel.

Midt på eftermiddagen blev der nemlig præsenteret arbejdsmarkedsrapport for december fra USA. Den er et vigtigt parameter for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, som i december hævede sin ledende rente for første gang i ni år.

Og opgørelsen viste sig særdeles positiv, idet der blev skabt hele 292.000 job uden for landbruget i julemåneden mod en forventning om 200.000 blandt økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Samtidig blev tallene for november også revideret kraftigt i opadgående retning, men effekten på rentemarkedet blev kun ganske kortvarig.

Herhjemme steg renten på den toneangivende tiårige statsobligation for en kort bemærkning helt op til torsdagens slutniveau, men så fik mismodet omkring aktierne igen overtaget, og renterne kravlede atter ned.

BRANCHENYT
Læs også