Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Markedsoversigt: Nedturen i 2016 fortsatte for fuld styrke

De danske aktier fik sig en ordentlig tur i rutsjebanen fredag, men det hele endte som tre af de fire foregående dage i 2016 - med brede fald over hele linjen.

Teleselskabet TDC var den klare undtagelse. Aktien løb fra alle andre i C20 Cap-indekset, som samlet noterede sig et fald på 1,5 pct. til 995,98. Dermed er indekset over denne uge - og altså i 2016 - faldet med 4,1 pct.

Fredagen startede ellers positivt, men omkring middagstid faldt aktierne ned i rødt igen for senere at kravle op i plusser igen som reaktion på en stærkt positiv amerikansk jobrapport. Den optimisme holdt dog kun kortvarigt, idet investorerne fortsat er nervøse for, hvad der sker med den økonomiske vækst i Kina.

Som undtagelse til den negative tendens stak TDC klart ud fredag. Selskabet var formentlig gavnet af, at konkurrenten Telenor torsdag endnu engang valgte at hæve priserne på sine billigste abonnementer og dermed fortsætter den tendens til prisstigninger, der har været på det seneste.

Positiv stemning var der dog også omkring GN Store Nord, hvis høreapparatforretning, GN Resound, torsdag indgik forlig med konkurrenten William Demant Holding i samtlige af de verserende patentsager, der er mellem de to selskaber.

GN Store Nord-aktien steg med 2,0 pct. til 129,80 kr. William Demant-aktien faldt omvendt med 4,5 pct. til 620,50 kr.

Med i bunden af C20 Cap-indekset var også de tunge Mærsk-aktier, der endnu engang var i modvind, efter at fragtraterne på containerruterne mellem Asien og Europa igen faldt tilbage i denne uge.

Mærsks B-aktie faldt med 4,0 pct. til 8095 kr., mens A-aktien satte sig 3,9 pct. til 7995 kr.

På obligationsmarkedet faldt de danske statsrenter tilbage i fredagens handel, efter at renterne vendte på en tallerken torsdag og endte med en stor stigning.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation faldt med 4 basispoint til 0,84 pct., i takt med at stemningen omkring aktierne endnu engang blev sur.

Efter pæne stigninger fra morgenstunden og hen over formiddagen faldt C20 Cap-indekset nemlig igen tilbage og endte i et fald. Det fik endnu engang investorerne til at kigge efter mere sikre investeringsalternativer.

Mens fokus i høj grad har været på usikkerheden i Kina og de faldende oliepriser gennem denne uge og også stadig var det fredag, samlede opmærksomheden sig dog - i hvert fald for en stund - om de mere traditionelle makroøkonomiske temaer.

Midt på eftermiddagen blev der nemlig præsenteret arbejdsmarkedsrapport for december fra USA. Opgørelsen viste sig særdeles positiv, idet der blev skabt hele 292.000 job uden for landbruget i julemåneden mod en forventning om 200.000 blandt økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Samtidig blev tallene for november også revideret kraftigt i opadgående retning.

BRANCHENYT
Læs også