Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Wall Street har fået sig en ordentlig mavepumper fra årets begyndelse

Den første uge af 2016 har budt på tæv til det amerikanske aktiemarked.

Da det amerikanske aktiemarked fredag lukkede i på Wall Street, stod det klart, at den forgangne uge går over i historien. På en særdeles negativ måde.

For aldrig har det amerikanske aktiemarked fået så dårlig en begyndelse på et år, som den har fået i uge 1 i her i 2016.

Dow Jones-indekset oplevede et kursfald på 6,2 pct. for ugen, S&P 500-indekset faldt 6 pct., og Nasdaq måtte gå hele 7,3 pct. tilbage i den seneste uge.

Det skriver Reuters.

Faldende oliepriser og bekymringer om den globale økonomi, især de tumultariske tilstande på det kinesiske aktiemarked, har været medvirkende til aktienedturen i USA, skriver Reuters.

»Begyndelsen på året er virkelig dårlig, og det har fået investorerne i defensiven,« siger Bucky Hellwig, vicepræsident i den amerikanske virksomhed BB&T Wealth Management, til Reuters.

Han forventer dog, at aktiemarkedet i USA snart vil revanchere den dårlige første uge af året.

Tim Anderson, direktør for finanshuset MDN Partners, er dog ikke helt enig og advarer om, at det amerikanske aktiemarked kan gå en endnu større nedtur i møde.

»Det her har alle kendetegn for begyndelsen på en korrektion af markederne. Mange vil sige, at det her er indledningen på et "bear"-marked,« sagde han torsdag til CNN med henvisning til det amerikanske udtryk "bear", der betyder en længere periode med faldende kurser.

Det danske aktiemarked sluttede også både torsdag og fredag i rødt. Dermed er det altså ikke kun de store aktiemarkeder, der for tiden er i modvind.

BRANCHENYT
Læs også