Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Obligationer åbning: Renterne holder niveau trods aktiefald

De røde spor fortsætter ind i denne uge på aktiemarkedet, men på rentemarkedet stiger renterne på de fleste tiårige europæiske statsobligationer faktisk.

Der var ellers lagt op til en fortsættelse af den klare tendens til rentefald på de internationale obligationsmarkeder, der har præget 2016 indtil videre, efter at bekymringerne om Kinas økonomiske udvikling stadig fylder meget. Samtidig er råvarepriserne igen på vej ned mandag morgen.

Men efter fald fire ud af fem handelsdage sidste uge er der en lille rentestigning i den tiårige danske rente i morgentimerne mandag. Papiret ligger til en effektiv rente på 0,85 pct. og dermed 1 basispoint over slutfacit fredag.

Kina bød i weekenden på inflationstal, der viste et fortsat kraftigt fald i producentpriserne og kun halvt så stor stigning i forbrugerpriserne som det officielle mål. Det har langt fra beroliget de nervøse markeder, der frygter en kraftigere opbremsning i den kinesiske vækst end planlagt.

I Kina falder de toneangivende aktieindeks mellem 5 og 6 pct., og det er med til at trække resten af Asien i rødt. Den amerikanske T-bond handles dog ikke i Japan, da der er lukket på markederne i Tokyo på grund af en helligdag.

Mens dagen byder på et antal opgørelser fra Danmarks Statistik, er der ingen andre nøgletal af interesse i kalenderen hverken mandag eller tirsdag. Derfor ventes en forholdsvis rolig handel mandag, når først markedsdeltagerne har fået rettet ind efter weekendens asiatisk prægede stemning.

BRANCHENYT
Læs også