Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Mandagens obligationer: Mere appetit på aktier betød udsalg

Investorerne på de europæiske finansmarkeder havde tilsyneladende smidt nervøsiteten af sig i løbet af weekenden, og det gav stigende interesse for aktier i mandagens handel, hvor der omvendt blev solgt ud af de mere sikre papirer som statsobligationer.

På obligationsmarkedet gav det fald i kurserne og stigende renter. Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation steg med 3 basispoint til 0,87 pct., og nogenlunde samme udvikling gjorde sig gældende flere steder i Nordeuropa.

Finansmarkederne har i starten af 2016 været præget af stor usikkerhed som følge af uro omkring Kina, hvor frygt om landets vækst har sendt strøm gennem aktiemarkederne. Derudover har en faldende oliepris også spillet ind.

Mandag var der også solide fald på de store kinesiske børser, men i modsætning til de seneste dage pressede det ikke aktiemarkederne i Europa, hvor investorerne i overvejende grad købte ind. Det danske marked var en af få undtagelser, da C20 Cap-indekset faldt 1,4 pct.

Fra morgenstunden kunne investorerne læse tal for den danske inflation, som viste, at forbrugerpriserne steg 0,5 pct. i december sidste år på årsbasis. Dermed oplevede Danmark sidste år den laveste samlede prisstigningstakt siden 1953.

Ellers var mandagen helt fri for større nøgletal. Senere på ugen vil der blandt andet være tal for den tyske BNP-vækst og amerikansk detailsalg.

BRANCHENYT
Læs også