Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Europa/aktier: Dyk i olieprisen sendte markedet retur til start

Det lignede i lang tid et længe ventet comeback til de europæiske aktier, men ud på eftermiddagen mandag begyndte olieprisen at falde drastisk, og så vendte stemningen rundt.

Det brede Stoxx 600-indeks, bestående af 600 selskaber fra 18 lande i Europa, lukkede omkring 0,2 pct. lavere efter at have været i plus med 1 pct. midt på eftermiddagen. Dermed fortsatte nedturen på aktiemarkedet, som har præget begyndelsen af 2016.

Prisen på en tønde nordsøolie, Brent, faldt sidst på eftermiddagen fra 33,40 dollar tønden til knap 32 dollar, og det gik ud over en del aktier i råvaresektoren.

Derudover havde investorerne stadig usikkerhed om Kinas vækst i baghovedet, hvilket har været det helt store tema på finansmarkederne i år.

Der var blandt andet fald til det norske olieselskab Statoil. Den amerikanske storbank Goldman Sachs skrev i en analyse en række dystre kommentarer om oliemarkedet. Banken har desuden sat Statoil på salgslisten, og det pressede aktien, der faldt 2,8 pct.

Britiske Shire meddelte et længe rygtet opkøb af amerikanske Baxalta til over 200 mia. kr., men aktien faldt omkring 8 pct.

Endnu større var faldet hos det hollandske selskab Qiagen, som blandt andet laver teknologi til at isolere dna fra biologiske prøver. Selskabets forventninger til 2016 ligger ifølge Bloomberg News under aktieanalytikernes, og aktien dykkede 11 pct.

Omvendt var der fremgang til svenske Fingerprint Cards, der laver teknologi til genkendelse af identiteter ud fra fingeraftryk. Aktien steg 201 pct., efter at finanshuset Arctic Securities indledte dækning af aktien med en købsanbefaling.

BRANCHENYT
Læs også