Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Aktier/middag: Rockwool er flyvende i positivt marked

Rockwool-aktien er tirsdag flyvende efter at isoleringsselskabet har løftet forventningerne til EBIT-indtjeningen. Det danske C20 Cap-indeks ligger tirsdag middag med et plus på 0,8 pct. i 989,83, hvor de mere defensive Coloplast- og Novo Nordisk-aktier ligger i toppen. Det tyske Dax-indeks ligger med et rigtig solidt plus på 2,4 pct. efter de seneste fire dages nedtur.

Rockwool International A/S -aktien stiger solidt med 11,5 pct. til 977 kr., hvilket skyldes selskabets øgede forventninger til indtjeningen i 2015 grundet effektiviseringer samt lavere omkostninger. Driftsindtjeningen (EBIT) før nedskrivninger og omkostninger til omstrukturering ventes at lande på 170 mio. euro, hvor Rockwool tidligere havde ventet en drift på mere end 150 mio. euro. Sydbank senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fremhæver, at opjusteringen er 4-5 pct. over Sydbanks estimater og konsensus samt at det er en konsekvens af effekterne af selskabets transformationsprogram og lavere omkostninger til energi, råvarer og transport.

Coloplast A/S løftes 1,8 pct. til 533 kr. og medicoaktien er dermed i front af eliteindekset og Novo Nordisk-aktien klarer sig med en stigning på 1,6 pct. til 380,30 kr. også godt.

Carlsberg A/S -aktien agerer med et fald på 1,8 pct. til 568,50 kr. bundprop i C20-regi. Bryggeri-investorerne har fået lidt branchenyt, idet japanske Asahi Group berettede i nat, at bryggeriet overvejer flere udenlandske opkøbsmuligheder for at modvirke den hjemlige stagnation i ølmarkedet. Asahi overvejer opkøbstilbud på de ølmærker, som der er nævnt i medierne. Dermed bekræfter Asahi Group interessen i Grolsch og Peroni.

TDC A/S -aktien, som mandag steg 1,4 pct. efter en løftet anbefaling hos UBS, ligger formiddag med et fald på 0,4 pct. i 34,28 kr. Finanshuset JPMorgan har mandag sænket kursmålet på TDC-aktien til 36 kr. fra 49 kr. og ved samme lejlighed er anbefalingen neutral gentaget.

Olieprisen fortsætter nedturen og WTI-olien falder 1,0 pct. til 31,10 dollar, hvilket er det laveste niveau i mere end 12 år. Det rammer igen A.P. Møller -Maersk A/S -aktien, som falder 0,3 pct. til 8.055 kr.

SAS AB ligger uændret i 21,90 kr. Det skandinaviske flyselskab fik en vækst i rutetrafikken (RPK) på 7,9 pct. i december. Luftfartsselskabet skriver, at efterspørgslen har været positiv i Skandinavien i 2015, men at der har været noteret et fald i bookingerne i tre uger i november, hvilket har påvirket trafikken negativt i december.

BRANCHENYT
Læs også