Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Obligationer/middag: Renten stiger med øget risikoappetit

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation fortsætter sin kurs opad tirsdag middag, hvor renten stiger yderligere 2 basispoint til 0,91 pct. efter en rentestigning fra morgenstunden på 2 basispoint til 0,89 pct.

Morgenens rentestigning fulgte tæt i hælene på de amerikanske papirer, som i løbet af natten steg 2 basispoint til 2,17 pct.

Mandag endte den tiårige danske rente dagen med en rente på 0,87 pct.

Det er tilsyneladende mere risikoappetit, som tirsdag får investorerne til at søge mod handel med aktier, hvilket på obligationsmarkedet giver fald i kurserne og stigende renter.

Tirsdag middag er der en positiv stemning på det danske aktiemarked efter en lunken start på dagen, og det danske C20 Cap-indeks stiger samlet set 1 pct.

Også ude i Europa ses samme udvikling, hvor renterne tager et nøk op med stigninger på 2-4 basispoint, mens det brede europæiske aktieindeks Euro Stoxx 600-indekset stiger 1,8 pct.

Tirsdagens nøgletalskalender er relativt tom.

Stanley Fischer, Federal Reserves viceformand, talte klokken 11.30 i Paris, og i aften efter dansk børslukketid kommer også Jeffrey Lacker, der er chef for den amerikanske centralbanks afdeling i Richmond, med nye indspark til finansmarkederne.

Mandag var chefen for den amerikanske centralbanks afdeling i Dallas, Robert Kaplan, på talerstolen, og meldingen herfra var, at fire amerikanske renteforhøjelser i år langt fra en selvfølge.

- Det er en usædvanlig start på året, lød det fra Robert Kaplan, der vil vente og se for at vurdere, hvordan den kinesiske afmatning vil påvirke den amerikanske økonomi.

Samtidig pointerede han, at der sandsynligvis ikke vil være nok økonomiske data, før centralbankens pengepolitiske komité, Federal Open Market Commitee, næste gang holder pengepolitisk møde i slutningen af januar, til at retfærdiggøre en forhøjelse af renterne.

BRANCHENYT
Læs også