Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Europa/aktier: Bilaktierne vinder efter kinesisk skattelettelse

Der er medvind til de europæiske bilproducenter tirsdag middag, efter at en prognose fra bilindustrien har forudset en acceleration i bilsalget i Kina i år, efter at regeringen har reduceret skattetrykket på køb af små passagerbiler.

Det skriver Bloomberg News.

Det gør tirsdag middag underindekset for børsnoterede selskaber, der producerer biler og reservedele dertil, til det mest stigende underindeks i det brede Stoxx 600-indeks med en stigning på 3,4 pct.

Samlet set stiger Stoxx 600-indekset, der består af 600 selskabet fra 18 lande i Europa, 2,1 pct.

Bekymringer om Kinas økonomi og faldende oliepriser har siden årets start lagt et hårdt pres på de globale aktier, og langsigtet optimisme overskygges i de nuværende markeder hurtigt af dårlig stemning.

Det påpeger Ben Kumar, der er investeringschef hos Seven Investment Management i London, over for Bloomberg News.

- Vi er positive over det fundamentale, men alle, der er optimistiske på den lange bane, bliver underkendt af den kortsigtede negative stemning. Det bliver sværere og sværere for hver dag at forblive optimistisk, fordi ethvert forsøg på et rebound er meget skrøbeligt, siger han.

Genoprejsning er der tirsdag middag dog til aktierne hos bilproducenterne Peugeot og Volkswagen, der stiger henholdsvis 6,1 pct. og 4,5 pct. Også Fiat Chrysler og Porsche Automobil markerer sig med stigninger på henholdsvis 4,3 pct. og 4,2 pct.

Uden for de bilrelaterede aktier er der tirsdag nyt fra den dansk-britiske madbestillingsvirksomhed Just Eat, der falder 4,5 pct., på børsen i London til 454,90 pence.

Faldet sker på trods af, at selskabet har meldt om markante vækstrater i ordreindgangen. I hele 2015 steg ordrerne på sammenlignelig basis med 46 pct., mens det totalt set blev til en rapporteret stigning i ordrerne på 57 pct.

Dagens fald i Just Eat-aktien bringer årets fald op på over 8 pct. Nedturen kommer dog efter store stigninger i 2015, hvor aktien kravlede næsten 60 pct. højere.

Franske Airbus kunne tirsdag meddele, at selskabet slog egne rekorder i 2015 og leverede samlet 635 passagerfly til flyselskaberne. Listeprisen for de mange fly er 915 mia. euro svarende til 6825,8 mia. kr., oplyste flyproducenten.

Det Toulouse-baserede selskab oplyser, at 2015's resultater var bedre end egne forventninger, og at leveringerne slog den tidligere rekord fra 2014 på 629 leveringer.

- Tallene viser, at den globale efterspørgsel efter vores fly er forblevet robust, siger Airbus-direktør Fabrice Bregier om udviklingen i leveringerne.

Samlet lød ordreindtaget på 1.036 fly sidste år. Airbus-aktien stiger tirsdag middag 3 pct. til 59,86 euro.

BRANCHENYT
Læs også