Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Tirsdagens obligationer: Renten faldt tilbage efter stigninger

Der blev lagt ud med rentestigninger tirsdag, som øgedes i løbet af dagen, men frem mod dansk børslukketid tirsdag faldt renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation tilbage og endte på 0,87 pct., som var uændret i forhold til mandagens lukkeniveau.

I løbet af tirsdagen steg den toneangivende tiårige danske statsobligation med op mod 4 basispoint til 0,91 pct. Ifølge rentestrateg Morten Hassing Povlsen har dagens renteudvikling været rolig og let påvirket af olieprisen.

- Det er ikke sket specielt meget på rentemarkedet i dag. Vi var lidt oppe, fordi olieprisen korrigerede lidt opad, og så er renterne faldet lidt tilbage igen, så vi har i dag haft stort set uændrede renter over hele kurven - både i Danmark, Tyskland og USA, siger Morten Hassing Povlsen til Ritzau Finans.

Prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, stabiliserede sig i løbet af tirsdagen og steg en smule, men ved dansk børslukketid tirsdag havde olien genoptaget faldet og en tønde Brent-olie koster 31,30 dollar, hvilket var et fald på 0,8 pct. sammenlignet med niveauet mandag.

- Der er mange, som måske kan være lidt bekymrede for, om olieprisen skal fortsætte ned, og om det bare var en lille midlertidig korrektion, vurderer Morten Hassing Povlsen.

Efter dansk lukketid tirsdag går Jeffrey Lacker, der er chef for den amerikanske centralbanks afdeling i Richmond, på talerstolen med nye indspark til finansmarkederne.

Nicoline Sørensen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

BRANCHENYT
Læs også