Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Om du skal sælge dine aktier? Nej, køb flere i stedet

Det er tid til at skrue lidt op for aktieandelen i din portefølje, mener Danske Banks chefstrateg.

Chefstrateg i Danske Bank Frank Øland ser ingen grund til at sælge alle aktierne på nuværende tidspunkt. Pr-foto: Danske Bank

Man skal ikke lede længe for at spore en del uenighed i investorkredse, når det kommer til at strikke en aktiestrategi sammen for den kommende tid.

Så sent som tirsdag lød det med klar røst fra Royal Bank of Scotland, at vi står på kanten af en ny krise, og det vil være en god ide at sælge alle aktier.

Den danske investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet tog hurtigt afstand fra den ellers opsigtsvækkende melding, og han får nu opbakning fra Danske Bank til sit syn på sagen.

»Vi er helt uenige i konklusionen (fra Royal Bank of Scotland, red.) og mener, at det er tid til at overveje at købe lidt op. Ikke "køb alt", men blot "skru lidt op for aktieandelen i din portefølje",« lyder det fra chefstrateg i Danske Bank Frank Øland.

Anbefalingen fra Danmarks største bank går altså stik imod den melding, som tirsdag lød fra Skotland.

Skotterne er bekymret for både udviklingen i Kina, hvor en vækstafmatning giver dybe rynker i mangt en investorpande, og for de ekstremt lave oliepriser, der ikke nødvendigvis har nået bunden på trods af en tøndepris på godt 30 dollars.

Vi vurderer, at den seneste tids kursfald på aktiemarkederne er overgjorte, og at stabiliseringen af den kinesiske valuta kan markere et vendepunkt for aktiemarkederne.

Frank Øland, chefstrateg, Danske Bank

Men frygten for de kinesiske kvaler er »overgjort«, mener Frank Øland, og den lave oliepris giver måske nok uro på kort sigt, men den er positiv for væksten i USA, Europa, Japan, mv.

Og skuffen er fyldt med argumenter, der kan skyde den kinesiske frygtballon længere ned.

Først og fremmest peger Frank Øland på, at den kinesiske vækst måske nok viste svaghedstegn i begyndelsen af året, men ikke i en grad, der kan forklare den aktuelle uro på markedet. Heller ikke udviklingen på det kinesiske aktiemarked bekymrer ham al den stund, at markedet er af beskeden størrelse landets økonomi taget i betragtning.

Faktisk er det risikoen for en yderligere svækkelse af den kinesiske valuta, der bekymrer ham mest.

»Valutasvækkelsen forringer europæiske og amerikanske virksomheders muligheder for at eksportere til Kina. Risikoen for en kraftigere svækkelse af yuanen har også betydet, at investorer prøver at trække penge ud af Kina,« forklarer Frank Øland.

Han hæfter sig dog ved, at den kinesiske centralbank i fire dage har stabiliseret valutaen, og det kan i Danske Banks optik være et vendepunkt for aktiemarkederne.

BRANCHENYT
Læs også