Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Obligationer middag: Renten falder en smule

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation falder onsdag middag til 0,85 pct., hvilket er 2 basispoint lavere end ved lukketid tirsdag eftermiddag.

I løbet af formiddagen er renten faldet ned til 0,84 pct. for kort efter at stige til 0,88 pct. og derefter falde igen.

- Der er et lille rentefald. Det skyldes nok omstændighederne i det store udland, hvor renterne især de europæiske og tyske renter har peget lidt ned her til morgen. Der er ikke noget specielt, der gør, at de skal falde. Det virker meget, som om at der er lidt intervalhandel, hvor vi kører lidt op og ned uden de helt store påvirkninger eller trends. Hverken likviditeten eller omsætninger virker da heller til at være særligt store, vurderer Lars Skriver, market maker i Jyske Bank, over for Ritzau Finans.

Den toneangivende tyske rente ligger godt nok uændret onsdag middag, hvilket med et fald på 0,2 basispoint stort set er det samme i Storbritannien, mens der er et fald på 2,5 basispoint i Frankrig.

Der var også fald på det amerikanske rentemarked tirsdag, hvor den toneangivende tiårige T-bond lukkede med en rente på 2,11 pct. efter et fald på 7 basispoint i forhold til lukketid mandag. I dagens løb var renten helt nede i 2,08 pct.

Natten til onsdag kom der handelstal fra Kina, der var bedre end ventet. Den kinesiske eksport målt i landets valuta, yuan, steg med 2,3 pct. i december efter et fald på 3,7 pct. i november. Analytikerne havde ifølge data indsamlet af Bloomberg ventet et fald på 4,1 pct. Samtidig faldt importen med 4 pct. mod et forventet fald på 7,9 pct.

Hvor de kinesiske handelstal var bedre - eller rettere sagt mindre dårligere - end forventet og viste tegn på stabilisering, skuffede industriproduktionen i eurozonen. Nøgletal onsdag formiddag viste, at den i november faldt med 0,7 pct. fra måneden før. Konsensus var ifølge Bloomberg-data et fald i produktionen på 0,3 pct. på månedsbasis.

Onsdag aften kommer der en frisk konjunkturrapport fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Det er den såkaldte Beige Book, som giver et billede af den aktuelle tilstand i amerikansk økonomi.

BRANCHENYT
Læs også