Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Valuta: Stigende oliepris styrker den norske krone

Den norske krone styrkes onsdag, efter at prisen på olie oplever et lille rebound.

- Oliepriserne løfter sig lidt i dag. Det er udledt af bedre handelstal end ventet fra Kina. Dertil kommer lavere olielagre i USA end ventet af råvaremarkedet. De to forhold gør, at olieprisen stille og roligt løfter sig i dag. Og det er derfor, man ser den norske krone stiger, siger Leander Dreyer, valutaanalytiker i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Målt i den kinesiske valuta, yuan, steg eksporten i Riget i midten med 2,3 pct. i december efter et fald på 3,7 pct. i november. Analytikerne havde ifølge data indsamlet af Bloomberg ventet et fald i eksporten på 4,1 pct. Samtidig koster en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, onsdag eftermiddag 31,52 dollar per tønde, hvilket svarer til en stigning på 2,1 pct. i forhold til tirsdagens pris.

- Derfor sætter euroen sig også over for rigtig mange valutaer. Det medfører også, at de europæiske renter falder. Og det betyder, at der kommer lidt mere risikovillighed ind i markedet igen, forklarer Leander Dreyer.

Ved 13-tiden koster én dollar 8,8660 norske kr. Til sammenligning kostede én dollar ved dansk børslukketid tirsdag 8,8900 norske kr.

Samtidig går der 0,9239 euro på en dollar mod 0,9231 euro for den amerikanske møntfod tirsdag eftermiddag

BRANCHENYT
Læs også