Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Onsdagens obligationer: Renterne faldt en smule

Der var jævne rentefald på det danske obligationsmarked onsdag, hvilket også fulgte udviklingen rundt i Europa.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation faldt onsdag til 0,83 pct., hvilket var 4 basispoint under lukketid tirsdag eftermiddag. På de europæiske obligationsmarkeder var der fald på 0-5 basispoint.

- Der er ikke noget specielt, der gør, at de skal falde. Det virker meget, som om at der er lidt intervalhandel, hvor vi kører lidt op og ned uden de helt store påvirkninger eller trends. Hverken likviditeten eller omsætningen virker da heller til at være særlig stor, siger Lars Skriver, market maker i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Natten til onsdag kom der handelstal fra Kina, der var bedre end ventet. Den kinesiske eksport målt i landets valuta, yuan, steg med 2,3 pct. i december efter et fald på 3,7 pct. i november. Analytikerne havde ifølge Bloomberg ellers ventet et fald på 4,1 pct.

Hvor de kinesiske handelstal var bedre - eller rettere sagt mindre dårligere - end forventet og viste tegn på stabilisering, skuffede industriproduktionen i eurozonen med et fald på 0,7 pct. i november fra måneden før. Konsensus var ifølge Bloomberg et fald i produktionen på 0,3 pct.

Investorerne har desuden kunnet se frem til en frisk konjunkturrapport - den såkaldte Beige Book - fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag aften.

BRANCHENYT
Læs også