Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Markedsoversigt: Aktier og renter fulgte hinanden ned

Det danske eliteaktieindeks lukkede onsdag med et beskedent fald, efter at det dagen lang havde ligget i plus.

Aktiemarkedet bar onsdag præg af, at investorerne havde fundet noget af risikovilligheden tilbage igen. Appetitten på at leve investorlivet lidt farligere kom oven på kinesiske eksporttal, der overraskede positivt. Og det kom især FLSmidth til gavn.

C20 Cap-indekset endte dog med samlet at gå 0,2 pct. tilbage til indeks 991,61.

- FLSmidth bliver trukket op af det, der sker ude i Europa, hvor mineselskaberne også ligger godt. Der er også lidt øget risikovillighed i markedet, og dertil kommer nogle gode eksporttal fra Kina. Derfor er der lidt rebound til FLSmidth, siger Michael Borre, der er chefaktiespecialist i Nordea, til Ritzau Finans.

FLSmidth-aktien steg 2,8 pct. til 226,90 kr.

Helt i toppen af C20 var der desuden opmærksomhed på ingredienskoncernen Chr. Hansen, der torsdag fremlægger regnskab for første kvartal. Aktien steg med 2,8 pct. til 415 kr.

Bryggeriet Carlsbergs aktie var at finde helt i bunden af onsdagens indeks med et fald på 2 pct. til 558 kr.

- Carlsberg har performet ringe i nogle dag. Den er lidt presset af, at der er to børsmæglere, der har nedjusteret den. Det har måske haft lidt større salgshale, end man kunne have forventet, siger Michael Borre.

SSBV-Rovsing skrev kontrakt med sit amerikanske partnerselskab om underleverancer til et amerikansk rumfartsselskab til en værdi af knap 10,9 mio. kr. Rovsing-aktien tordnede 38 pct. frem til 0,19 kr.

Københavns Lufthavne (KBHL) havde fremgang på 3,8 pct. på passagersiden i 2015. Aktien faldt imidlertid med 1 pct. til 3757 kr.

Der var jævne rentefald på det danske obligationsmarked onsdag, hvilket også fulgte udviklingen rundt i Europa.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation faldt onsdag til 0,83 pct., hvilket var 4 basispoint under lukketid tirsdag eftermiddag.

- Der er ikke noget specielt, der gør, at de skal falde. Det virker meget, som om at der er lidt intervalhandel, hvor vi kører lidt op og ned uden de helt store påvirkninger eller trends. Hverken likviditeten eller omsætningen virker da heller til at være særlig stor, siger Lars Skriver, market maker i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Natten til onsdag kom der handelstal fra Kina, der var bedre end ventet. Den kinesiske eksport målt i landets valuta, yuan, steg med 2,3 pct. i december efter et fald på 3,7 pct. i november. Analytikerne havde ifølge Bloomberg ellers ventet et fald på 4,1 pct.

Hvor de kinesiske handelstal var bedre - eller rettere sagt mindre dårligere - end forventet og viste tegn på stabilisering, skuffede industriproduktionen i eurozonen med et fald på 0,7 pct. i november fra måneden før. Konsensus var ifølge Bloomberg et fald i produktionen på 0,3 pct.

BRANCHENYT
Læs også