Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Aktiemarkedet i Asien: Flere øretæver til de asiatiske investorer

De asiatiske aktiemarkeder følger op på de øretæver, som investorerne måtte indkassere på Wall Street onsdag med nye kraftige kæbestød til de asiatiske investorer torsdag morgen.

Der er ikke plads til megen optimisme, efter at samtlige fjernøstlige aktiemarkeder var til tælling med varierende - men solide - kursfald, inden eftermiddagshandlen gav en smule luft til de omtumlede kombattanter.

- Den negative stemning dominerer markedet. Markedets fokus bliver ved med at skifte, hver gang der er positive nyheder. Vi så særdeles gode handelsdata fra Kina i går, og alligevel har vi set kursstigningerne være kortvarige, da fokus flyttede sig til råvaremarkedet. Det er svært at blive optimistisk, siger chefstrateg Michael McCarthy fra CMC Markets i Sydney til Bloomberg News.

De fortsatte fald i råvarepriserne og ikke mindst oliemarkedet lægger igen en kraftig dæmper på risikovilligheden, mens den seneste uges kraftige volatilitet øger bekymringerne.

Det toneangivende Nikkei 225 aktieindeks falder 3,3 pct., mens det bredere Topix-indeks dropper 3,1 pct.

I Kina er såvel Shanghai Composite som SCI300 kommet over stregen ved lokal frokosttid. Shanghai Composite stiger 0,2 pct., og CSI 300 øger 0,4 pct., mens Hongkongs Hang Seng forsat ligger med et minus - nu på 1,0 pct.

Blandt de andre markeder er der fald i det sydkoreanske Kospi-indeks og i Taiwans Taiex-indeks på 1,0 pct., mens Singapores Straits Times-indeks dropper 1,7 pct. og Sydneys ASX 200-indeks står til at lukke med et minus på på 1,6 pct.

De amerikanske aktiefutures er ved 6.45-tiden svinget tilbage til et plus på 0,3 pct.

BRANCHENYT
Læs også