Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Sæbekoncern i front på aktiemarkedet er et usundt tegn

De defensive aktier klarer sig bedst i øjeblikket.

Procter & Gamble står bag nogle af de mest kendte produkter til personlig pleje på supermarkedernes hylder.

De amerikanske aktier har fået en skidt start på året.

Og den sorte sky, som hænger over investorerne viser sig blandt andet også i, at de aktier, der har klaret sig bedst, er dem som normalt klarer sig godt når økonomien ikke er rigtig i gear. Det vil sige producenter af alt fra husholdningsprodukter til fødevarer, fremhæver Bloomberg News.

Indekset for konsumvarer, som blandt andet indeholder nonfoodmastodonten Procter & Gamble og læskedriksgiganten Coca-Cola, har outperformet det brede toneangivende indeks i syv uger i træk, hvilket er den længste periode siden november 2007, hvor økonomien var på randen af sin seneste recession. Procter & Gamble producerer alt fra sæbe til Gillette-barbergrej og Ariel-vaskemiddel.

Usikkerheden på aktiemarkedet har været stor siden årsskiftet, og finanshuse advarer på næsten daglig basis om risiko for et større fald efter øget frygt for en hård landing i Kina, hvilket kan ramme den globale økonomi og dermed også aktiemarkederne. Det har skabt regulær flugt fra alle aktier med relation til råvaresektoren og det har så også medført, at investorerne søger tilflugt i mere defensive sektorer, hvor indtjeningen er mindre afhængig af den økonomiske vækst.

Konsumentvarer og forsyningsselskaber er de eneste sektorer i S&P 500-indekset, som er steget i løbet af det senest halve år. De to grupper af aktier har ifølge Bloomberg News været de ledende sektorer i de to seneste perioder, hvor det amerikanske aktiemarked generelt har været i bear markedet, hvilket er et udtryk for et aktiemarked i et fald på mere end 20 pct.

Under den seneste store nedtur under finanskrisen fra oktober 2007 til marts 2009, hvor S&P 500-indekset faldt 57 pct. var konsumentvarer, forsyningsselskaber og sundhedsselskaber de sektorer, der klarede sig bedst og det samme var tilfældet ved nedturen efter at dot.com-boblen brast i 2000, hvor faldet i det brede indeks var på 37 pct.

BRANCHENYT
Læs også