Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Obligationer åbning: Den danske rente holder stand

Pilen peger torsdag på rentefald på det danske obligationsmarked. Men ved åbning holder den tiårige toneangivende statsobligation skindet på næsen og ligger næsten uændret i en rente på 0,84 pct., hvilket er 1 basispoint højere end ved lukketid onsdag.

Investorerne styrer ellers mod de sikre papirer i store dele af verden, fordi der fortsat er bekymring for den globale vækst, og det giver faldende renter. Og ifølge Nordeas seniorstrateg Tine Choi er det olieprisen og investorstemningen, som driver markederne.

Endnu en bølge af nervøsitet ruller ind over de finansielle markeder. Onsdag gav det sig udslag i, at investorerne stod i kø for at købe tiårige amerikanske papirer på dagens auktion, der blev betegnet som "enestående", skriver Bloomberg News.

Den toneangivende tiårige T-bond lukkede onsdag med en rente på 2,09 pct. efter et fald på 2 basispoint i forhold til lukketid tirsdag. I dagens løb var renten helt nede at røre ved 2,04 pct. Slutniveauet var 3 basispoint lavere i forhold til niveauet, da de danske handlere lukkede bøgerne onsdag ved 17-tiden.

Torsdag eftermiddag vil der være fokus på antallet af nytilmeldte ledige i årets første uge i USA. Tallet ventes at lande på 275.000 nytilmeldte ledige, og der skal komme meget store overraskelser, hvis det skal have indflydelse på de finansielle markeder.

Det er først fredag, at der for alvor kommer tal fra USA, der kan påvirke udviklingen. Her er det blandt andet detailsalget i december, som kan fortælle noget om den amerikanske vækst.

BRANCHENYT
Læs også