Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Aktie åbning: Chr Hansen ophæver tyngdeloven med stærkt regnskab

Chr. Hansen har fremlagt et stærkt regnskab og det sikrer optur hos ingredienskoncernens aktier i et ellers surt marked, hvor nervøsiteten igen jager investorerne. Onsdag aften blev de amerikanske aktieinvestorer ramt af nervøsitet, hvilket resulterede i solide indeksfald, og denne nervøsitet florerer torsdag morgen hos de europæiske aktier og afføder et fald i Dax-30-indekset på 1,25 pct. Det kan ses på den danske scene, hvor C20 Cap-indekset ligger med et fald på 0,71 pct. i 984,84.

Chr. Hansen-aktien åbner med et plus på 2,9 pct. i 428,5 kr. og aktien bygger dermed videre på onsdagens flotte stigning på 2,8 pct. Den danske ingredienskoncern leverede torsdag morgen et stærkt salg og god indtjening i sit forskudte regnskab for første kvartal. Yderligere kan Chr. Hansen løfte sine forventninger til den organiske salgsvækst i 2015/16. Chr. Hansen fik et salg blev på 214 mio. euro i første kvartal, hvilket var over analytikerprognosen på 209 mio. euro. Salget er vokset fra 188 mio. euro i samme kvartal i fjor. Chr. Hansen leverer driftsindtjening (EBIT før særlige poster) på 54 mio. euro, hvilket var over analytikerprognosen på 52,7 mio. euro. Det blev til et markant løft i driften, da den voksede med 27,1 pct. i forhold til samme kvartal i fjor. Det er en tilfredskoncernchef, der fremlægger det stærke regnskab. Det er ventet at salgsvæksten i 2015/16 kan ligge mellem 9-11 pct. hos Chr. Hansen, hvilket er en opjustering fra den tidligere prognose på 8-10 pct. Chr. Hansen fastholder EBIT-marginalprognosen for helåret.

A.P. Møller - Mærsk-aktien får lidt opmuntring, idet Nordea løfter sin anbefaling på olie- og containerrederiaktien til køb. Mærsks B-aktie kan dermed holde skindet på næsen, idet den åbner stort set uændret i kurs 8005 kr.

Vestas-aktien åbner med et fald på 1,4 pct. i 441,6 kr. Investorer får lidt positive meldinger fra Mellemøsten, idet det statsejede investeringsselskab Masdar beretter, at selskabet vil mindst fordoble sin vedvarende energikapacitet ved at øge investeringerne over de næste ti år. Selskabets nuværende energikapacitet for vedvarende energi er på 1,5 GW. Yderligere nævnte Belhoul fra Masdar, at solenergi er omkostningsmæssigt konkurrencedygtig med gas-energi. Det trods at gaspriserne ligger på et lavpunkt. Han hæftede sig også ved, at den teknologiske udvikling vil reducere vedvarende enhedsomkostninger yderligere. Vestas lukkede onsdag med fald på 1,4 pct. i 448 kr.

Alk Abello får opmærksomhed efter at det amerikanske finanshus Jefferies gentager sin købsanbefaling på aktien, imens finanshuset løfter sit kursmål til 1150 kr. fra 1000 kr. Alk-aktien åbner med et fald på 0,75 pct. til 930 kr.

BRANCHENYT
Læs også