Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Danske aktier falder til bunds

C20 Cap-indekset får solide hug torsdag formiddag. Billedet går igen over hele Europa.

Torsdag formiddag er det danske C20 Cap-indeks nede med knap 2,8 pct. Foto: Thomas Borberg

De europæiske investorer holder brandudsalg med store kursfald til følge.

Torsdag formiddag er det danske C20 Cap-indeks nede med knap 2,8 pct. Kun fødevarekoncernen Chr. Hansen, der kom med regnskab for første kvartal tidligere på dagen, er i plus.

De rødmalede børser går igen over hele Europa, bl.a. i Tyskland, hvor Dax 30-indekset er faldet med 2,5 pct. Børsen i Oslo fortsætter sit skrækår med et fald på over 3 pct.

Det er en kombination af usikkerhed i Kina og en fortsat faldende oliepris, der gør investorerne bange. Det mener aktiestrateg i Formuepleje, Otto Friedrichsen.

»Vi ser en meget høj grad af risikoaversion. Folk er skræmte. Analytikere og finanshuse kommer med forskellige udmeldinger om, hvad der sker. Og Kina trækker overskrifter,« siger han.

Aktiemarkederne i Kina er styrtdykket siden nytår og holdes primært oppe af de kinesiske myndigheder, der poster milliarder af kroner i aktier for at stabilisere kurserne.

Desuden er der usikkerhed om, hvad kineserne vil med deres valuta, yuan, og hvor væksten i Kina er på vej hen.

I USA er man også ramt af grimme børshug. Siden årsskiftet er 1.770 milliarder dollars forsvundet fra de amerikanske aktiemarkeder, der er særligt hårdt ramt af den lave oliepris.

Sent onsdag faldt prisen på en tønde råolie fra Nordsøen til under 30 dollars. Det var første gang i 12 år. I skrivende stund handles nordsøolien til 30,30 dollars pr. tønde.

Den amerikanske referenceolie, WTI, koster 30,70 dollars pr. tønde.

Finans Briefing giver dig hver dag alle de mest interessante nyheder, eksklusivt udvalgt af vore redaktører og leveret til din indbakke. Tilmeld dig her og styrk overblikket.

BRANCHENYT
Læs også