Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Obligationer/middag: Akut aktiekrise trækker renter ned

Morgenhandlens næsten status quo på rentemarkeder viste sig af stærkt begrænset holdbarhed, da den negative udvikling på aktiemarkederne er accelereret i løbet af formiddagstimerne.

Den klassiske reaktion er rentefald på de store markeder og også i København, hvor renten på den tiårige danske toneangivende statsobligation falder til 0,81 pct. Det er 3 basispoint lavere end niveauet ved danske lukketid onsdag aften.

I London, Paris og Frankfurt ses fald på 1-4 basispoint i renten, mens aktieindeksene falder 1,8-3 pct.

Aktienedturen satte ind allerede onsdag aften i USA, hvor investorerne søgte mod den tiårige amerikanske T-bond, der lukkede med en 2 basispoint lavere rente i 2,09 pct.

Siden er den amerikanske rente faldet yderligere til 2,07 pct., og dermed er spændet mellem den toneangivende tyske rente og den amerikanske faldet til godt 1,5 pct.point, som ifølge Bloomberg News er det snævreste niveau i næsten tre måneder.

Torsdag eftermiddag vil der være fokus på antallet af nytilmeldte ledige i årets første uge i USA. Tallet ventes at lande på 275.000 nytilmeldte ledige, og der skal komme meget store overraskelser, hvis det skal have indflydelse på de finansielle markeder.

Det er først fredag, at der for alvor kommer tal fra USA, der kan påvirke udviklingen. Her er det blandt andet detailsalget i december, som kan fortælle noget om den amerikanske vækst.

BRANCHENYT
Læs også