Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Europa/aktier: Elendigheden vendte tilbage efter to plusdage

Inspireret af en positiv amerikansk åbning og stigende oliepriser fordampede lidt af misstemningen i det europæiske aktiemarked torsdag eftermiddag. Men helt fri for fald blev indeksene ikke, og dermed blev to dages fremgang afløst af ny tilbagegang og en understegning af, at 2016 har givet aktiemarkederne den værste start i en årrække.

Det fælleseuropæiske, brede Stoxx 600-indeks lukkede torsdag 1,5 pct. lavere, efter at det ved middagstid torsdag havde været 3 pct. nede. Ni af de ti underindeks faldt, og kun energiindekset holdt sig i grønt med en stigning på 2,6 pct., mens indekset for langvarige forbrugsgoder som det mest pessimistiske faldt 2,6 pct.

I London faldt FTSE 100-indekset 0,7 pct., i Frankfurt mistede DAX-indekset 1,7 pct., og i Paris kostede tilbagegangen CAC 40-indekset et fald på 1,8 pct.

Oven i de generelle ærgrelser fremlagde britiske Restaurant Group, der især kendes fra lufthavnene, en salgsopdatering, der udtrykte bekymring for forbrugsudviklingen og større forsigtighed i forventningerne til 2016 end tidligere. Usikkerheden trykkede aktien til bunds i Stoxx-indekset med et fald på 18,2 pct.

Franske Renault faldt 10,3 pct. efter offentliggørelsen af faldende bilsalg og oplysninger om, at bilkoncernens kontorer i flere byer i sidste uge havde været udsat for ransagning af franske myndigheder i forlængelse af den skandalesag om partikeludledning, der har ramt tyske Volkswagen.

I indekstoppen steg Lundin Petroleum 19,5 pct., efter at norske Statoil har købt 12 pct. af det svenske selskab for 4,6 mia. svenske kr. Statoil-aktien faldet 1,4 pct.

BRANCHENYT
Læs også