Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Sur stemning har bidt sig fast i danske aktier

C20 Cap-indekset falder, selvom enkelte aktier skinner.

I Europa er det tyske Dax 30-indeks faldet med 0,3 pct. fredag. Foto: Michael Probst/AP

Pulsen hos de danske aktionærer er stadig høj og usikkerheden overdøvende.

Et kvarter inde i fredagens handel på C20 Cap-indekset, der indeholder de 20 mest omsatte aktier på Københavns Fondsbørs, dansede indekset lige omkring 0,0 pct. Nu ligger det til et fald på 0,4 pct.

Teleselskabet TDC gør ellers sit til at hjælpe med en stigning på 4 pct. efterfulgt af Coloplast med en stigning på 1,6 pct. Selskaber som A.P. Møller - Mærsk og FLSmidth ser igen ud til at lide en dag med røde tal.

Dermed tyder alt på, at den overvejende dårlige stemning fortsætter med at præge de danske aktier, der ligesom aktier i resten af verden har fået en grim begyndelse på 2016.

Stabile aktiekurser har været et særsyn siden årsskiftet foranlediget af massiv aktieuro. Den tendens varer ved flere steder i verden.

Både i Kina og Japan er aktiemarkederne ramt af kursfald fredag. Det skyldes usikkerhed om Kinas økonomiske vækst, der sammen med de faldende oliepriser har domineret markederne i de første to uger af 2016.

Samtidig frygter investorerne, at Kina vil svække sin valuta, yuan, yderligere og dermed skabe en kapitalflugt til andre lande.

I Europa er det tyske Dax 30-indeks nede med 0,3 pct. fredag formiddag. Også i Sverige og Norge er børserne i rødt.

BRANCHENYT
Læs også