Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING
0

Tid til billige aktieopkøb? Her er selskaberne, du bør holde øje med

Aktiestrategerne fra Nordea og Formuepleje peger særligt på én aktie, der ser spændende ud.

Formuepleje og Nordea ser tyske SAP som en god investering. Foto: Ralph Orlowski

Alle, der har deltaget i et aktiekursus, kan sige følgende sætning i søvne: En aktie er ikke billig, fordi den er faldet meget.

I de første uger af 2016 er aktiemarkederne verden over faldet om kap. Det ledende indeks i Danmark er faldet med 10,57 pct. siden nytår, det tyske med 15,24 pct. og det amerikanske med 8,25 pct.

Og selv om aktier ikke er billige, fordi de er faldet meget, giver det alt andet lige mulighed for at købe til attraktive kurser, hvis man tror, at markedet skal op igen.

Det tror man hos Nordea Bank AB og formueforvalteren Formuepleje.

»Alt tyder på, at det vi ser nu, er et dyk, men ikke en stor trendvending,« siger Michael Borre, aktiestrateg hos Nordea.

»Jeg har svært ved at se, hvad der har ændret sig i Kina i forhold til for to måneder siden. Vi ligger stadig med aktier i vores portefølje,« siger Otto Friedrichsen, aktiestrateg hos Formuepleje.

Begge tror på, at markederne vender, og at mulighederne for opkøb til lave kurser er gode. Spørgsmålet er, hvad man skal gå efter.

Da de to aktiestrateger fik muligheden for at vælge tre aktier hver, pegede begge - uafhængigt af hinanden - på en tysk aktie. Nemlig softwarefirmaet SAP.

»SAP har vi lige anbefalet som en kortsigtet investering. De kom ud med et regnskab, som var bedre end ventet og hævede samtidig sine forventninger til omsætningen fremadrettet. Det er sådanne aktier, man skal ligge med, når der er usikkerhed. Hvis man skal samle noget op nu, så er det altså den,« siger Michael Borre.

»Jeg er stor tilhænger af SAP, og vi købte op allerede i efteråret 2015. SAP bliver også ramt af usikkerheden rundt om i verden, men fundamentet er der,« siger Otto Friedrichsen.

Her er de to aktiestrategers andre valg.

Michael Borre:

  • Facebook - fald siden nytår: 11,8 pct.: Hvis man er villig til at bevæge sig ud ad risikospektret, vil jeg pege på Facebook, som er faldet rigtig meget. Der er ikke noget ved denne usikkerhed, der ændrer ved, at Facebook er vinderen inden for sociale medier, og at selskabet stadig har et kæmpe potentiale til at trække reklamepenge ud af sine kunder.
  • Kroger - fald siden nytår: 7,9 pct.: I den sikre boldgade vil jeg pege på en amerikansk supermarkedskæde, der hedder Kroger. Den har også for nyligt været ude at sige, at det er gået bedre end forventet. Og det er præcis, hvad jeg vil råde folk til. Køb nu ind i de her selskaber, hvor man kan se, at den underliggende forretning går godt.

Otto Friedrichsen:

  • American Express - fald siden nytår: 12,64 pct.: Vi har fokus på et selskab som American Express, altså elektronisk betaling. Udbredelsen af elektronisk betaling er stor i Danmark, men når vi ser ud i verden, er der stadig stort potentiale.

  • UnitedHealth Group - fald siden nytår: 7,89 pct.: Vi har en stor eksponering mod de amerikanske HMO’er. Selskaber, der svarer til Sygesikring Danmark. Vi tror på UnitedHealth. Det er en fortsættelse af den ganske fornuftige vækst, der har været gennem længere tid, og så en meget attraktiv kapitalallokering for os som aktionæerer.

Begge aktiestrateger er dog ydmyge over for, at vi ikke nødvendigvis har set de sidste store fald i denne omgang.

»Vi synes jo, det kan være en købsmulighed. Men når olieprisen falder, er det også en risikofaktor, man skal forholde sig til. Vi står i en situation, vi ikke har prøvet så mange gange før,« siger Michael Borre.

BRANCHENYT
Læs også