Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Amerikansk hedgefond: Kinesiske yuan skal falde 50 pct.

Den amerikanske hedgefond-manager, Mark Hart, mener, at Kina bør devaluere sin valuta med 50 pct.

Den amerikanske hedge fond manager, Mark Hart, opforder til, at den kinesiske yuan bliver devauleret med 50 pct. Foto: Imaginechina via AP

Mark Hart, hedgefond-manager, der har tjent store summer på at forudse den amerikanske subprime-krise, mener, at Kina bør devaluere sin valuta med mere end 50 procent i år.

Det skriver Bloomberg.

En engangs-devaluering ville give de politiske beslutningstagere en mulighed for at »trække en linje i sandet« til et mere passende niveau for den kinesiske yuan, lette presset på Kinas valutareserver og fjerne et incitament til kapitaludstrømning, mener Mark Hart, som har væddet mod valutaen i hvert fald siden 2011.

Kina bør devaluere, før dets 3,3 billion dollars reserver svinder endnu mere, siger han, fordi landet dermed stadig kan overbevise markederne om, at det handler ud fra en styrkeposition.

»Der ville ikke være noget urent ved en kraftig devaluering,« siger Hart, der styrer Corriente Advisors fra Fort Worth i Texas i USA , i et interview til Real Vision - en abonnementsbaseret videoservice med fokus på Wall Street.

»Hvorfor skulle Kina blive tvunget til at lide under deflationsvirkninger fra at forsvare sin valuta, når alle andre er ikke gør det?,« lyder det fra Mark Hart.

Mark Hart, hvis forskrifter støder sammen med konsensusprognoser for den kinesiske yuan og de seneste kommentarer fra højtstående embedsmænd, siger, at Kina vil kunne retfærdiggøre en svækkelse af valutaen efter centralbankerne i Europa og Japan har nedjusteret deres valutaer for at booste væksten de seneste år.

Sker det, vil det sandsynligvis komme som en overraskelse for de globale investorer, som blev rystede af et fald på mindre end 3 pct. i den kinesiske yuan i august sidste år.

Læs hele med Mark Hart interviewet på Bloomberg.

BRANCHENYT
Læs også