Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Obligationer/middag: Aktieuro sender renten yderligere ned

Negativ stemning på de globale aktiemarkeder får onsdag middag investorerne til at søge ly i de mere sikre statsobligationer med rentefald til følge.

Herhjemme falder den toneangivende tiårige danske statsobligation ved middagstid 2 basispoint til 0,75 pct., hvilket er seks basispoint under tirsdagens slutrente på 0,81 pct. Allerede fra morgenstunden startede renten ud med at droppe 4 basispoint til 0,77 pct.

Det er endnu engang skuffende nøgletal fra Riget i midten og faldende oliepriser, som bekymrer investorerne og udløser fald på samtlige de toneangivende europæiske aktiemarkeder.

Kinesiske nøgletal for december viste et uventet og stort fald i de udenlandske direkte investeringer i Kina i julemåneden, og det sætter på ny bekymringer i gang om den kinesiske økonomis styrke.

Samtidig skal investorerne onsdag forholde sig til faldende oliepriser. En tønde Brent-olie koster onsdag middag 27,91 dollar, hvilket er et fald på 3 pct. i forhold til tirsdagens slutniveau, hvor en tønde af den sorte råvare kostede 28,76 dollar.

Ud på eftermiddagen kan investorerne tage stilling til en række amerikanske nøgletal, hvor tal for inflationen i december sidste år især vil tiltrække opmærksomhed.

- Udviklingen i den amerikanske inflation har været særdeles vigtigt for den førte pengepolitik i USA. Efter at inflationstallene har været faldende siden midten af 2014, så har disse rettet sig en smule på det seneste, skriver Handelsbanken i en kommentar.

Således steg forbrugerpriserne i november relativt til samme periode sidste år, mens kerneforbrugerpriserne steg med 2 pct. Således ligger inflationen på niveau med Feds inflationsmålsætning på 2 pct. For december-opgørelsen venter markedet en moderat stigning, tilføjer Handelsbanken.

Økonomerne venter, at kerneforbrugerpriserne steg med 2,1 pct. i december på årsbasis, viser et estimat fra Bloomberg. Desuden bliver der offentliggjort statistik for antallet af byggetilladelser og påbegyndt boligbyggeri. Begge er for december.

BRANCHENYT
Læs også