Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Valuta: Rublen svækkes betydeligt oven på olieprisfald

Ruslands valuta, rublen, falder onsdag til et rekordlavt niveau over for dollar, efter at prisen på råolie har genoptaget sin nedadgående kurve.

Onsdag koster en tønde brent-olie 27,87 dollar, hvilket er et fald på 3,1 pct. i forhold til tirsdagens slutniveau på 28,76 dollar.

De faldende oliepriser er en stor udfordring for Rusland, da næsten halvdelen af landets indtægter kommer fra salg af olie og naturgas, skriver Bloomberg News.

Onsdag klokken 13.20 koster én dollar 80,8125 rubler. Tirsdag eftermiddag ved den danske børs lukketid kostede én dollar til sammenligning 78,5066 rubler.

- Selv 80 rubler mod dollar ser optimistisk ud i forhold til den nuværende oliepris. Olieprisen er på et katastrofalt lavt niveau. Jeg udelukker ikke yderligere svækkelse i rublen i starten af februar, efter at markedsdeltagerne indser, at disse oliepriser er kommet for at blive, siger Alexei Egorov, der er analytiker hos PAO Promsvyazbank i Moskva, til Bloomberg News.

Tilbage i december 2014 mødte den russiske valuta ligeledes modstand på grund af landets konflikt med Ukraine. Ifølge Bloomberg News medførte rublens krise dengang, at den russiske centralbank akut vedtog et renteløft til 17 pct. fra 10,5 pct., efter at rublen på en enkelt dag havde svunget fra et niveau på 58,1510 rubler per dollar til 80,10 rubler per dollar.

BRANCHENYT
Læs også