Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Markedsoversigt: Investorerne flygtede fra aktier mod sikkerhed

En negativ stemning dominerede det danske aktiemarked onsdag, på en dag hvor skuffende kinesiske nøgletal og nye fald i olieprisen fik investorerne til at søge væk fra de risikobetonede aktier og over i mere sikre papirer.

Værst gik det blandt eliteaktierne ud over Pandora og Genmab, der kunne notere sig et fald på henholdsvis 5 og 4,4 pct. Blandt sidepapirerne kunne NKT se selskabets aktie stige efter rygter om, at koncernen har hyret JPMorgan til at se på mulighederne for at frasalg af selskabets kabeldivision.

NKT afviste tidligt på dagen salgsrygterne, og investorerne handlede aktien op med 4,3 pct. til 343,30 kr. onsdag.

Samlet set endte det danske C20 Cap-indeks dagen med et fald på 3,3 pct. til indeksværdi 923,88.

Allerede fra morgenstunden stjal NKT fokus, efter at erhvervsmediet Finans skrev, at mulighederne for et salg af virksomhedens NKT Cables-division blev undersøgt. Industriselskabet afviste relativt hurtigt historien og forklarede til Ritzau Finans, at der da heller ikke var engageret nogen rådgiver.

Ifølge afdelingsdirektør i Sydbank, Ole Kjær Jensen, var det helt naturligt, at investorernes interesse blev fastholdt dagen igennem.

- Når der kommer sådan en historie, så vil der være en eller anden form for interesse omkring selskabet. Og det er da heller ikke helt overraskende, hvis de på et eller andet tidspunkt skiller sig af med Cables. Der er mange, der har spekuleret i, at det kan ske på et tidspunkt. Markedet forventer, at der på et eller andet tidspunkt kan komme noget omkring et frasalg af Cables, og det er derfor, at aktien fortsat stiger, siger han til Ritzau Finans.

Den nervøse stemning på de globale aktiemarkeder onsdag fik investorerne til at vende de risikobetonede aktier i ryggen til fordel for de mere sikre statsobligationer, hvilket udløste rentefald i store dele af Europa.

Herhjemme endte renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation onsdagen i 0,74 pct. Det var 7 basispoint lavere end tirsdagens slutniveau, hvor renten lød på 0,81 pct.

Endnu engang var det skuffende kinesiske nøgletal for december og faldende oliepriser, som bekymrede investorerne og udløste relativt store rentefald i Storbritannien, Tyskland og Sverige.

Dagens kinesiske nøgletal viste et uventet og stort fald i de udenlandske direkte investeringer i Riget i midten i julemåneden, og samtidig faldt prisen på en tønde af Brent-olien onsdag eftermiddag 3,9 pct. til 27,63 dollar.

Fra USA kom hen ad eftermiddagen nøgletallet for inflationen i december.

De amerikanske forbrugerpriser steg i julemåneden 0,7 pct. set i forhold til samme måned året før. Økonomerne havde ifølge et Bloomberg-estimat ventet en stigning på 0,8 pct. Måneden før var niveauet på 0,5 pct.

BRANCHENYT
Læs også