Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Markedsoversigt: Draghis løfter hev kurserne i vejret

Med Tryg-aktien højest til hest red det danske aktiemarked torsdag med på stadigt mere positive bølger inspireret af blandt andet løfter fra chefen for Den Europæiske Centralbank, ECB, Mario Draghi, om yderligere pengepolitiske stimuli.

C20 Cap-indekset sluttede dagen i 948,7 eller hele 2,7 pct. højere end onsdagens slutniveau.

- Draghi kom jo lige ind og gav os lidt farve i kinderne. Meldingerne fra ECB er jo helt klart, at der er yderligere lempelser på vej på martsmødet, hvor ECB vil revurdere sin pengepolitik, siger Ole Kjær Jensen, afdelingsdirektør i Sydbank.

Sammen med tendensen til et marked, som Ole Kjær Jensen beskriver som noget "oversolgt", giver Draghis udtalelser anledning til et comeback i markedet.

Men allerede inden Draghis løfter satte forsikringskoncernen Tryg kurs mod den klareste stigning blandt alle noterede aktier med et løft på 7,8 pct. til 122,30 kr.

- Tryg i toppen - et pænt regnskab. Og det er det, der løfter den. Et overraskende højt tilbagekøbsprogram. Jeg tror, konsensus lå på 725 mio. kr., men de kommer ud med 1 mia. kr. Og så har aktien haft det rigtig, rigtig svært gennem lang tid, påpeger Ole Kjær Jensen.

I Europa lå det brede Stoxx 600-indeks ved dansk lukketid noget efter det danske indeks med en stigning på 1,8 pct.

Og her er forklaringen, at den indekstunge Novo-aktie steg 3,4 pct. til 367 kr. Egentlige selskabsspecifikke nyheder var der ikke tale om for den store medicinalaktie.

Vestas-aktien sluttede med et fald på 0,6 pct. til 419,90 kr. Vindmølleselskabet har købt den tyske serviceudbyder Availon for 657 mio. kr. på gældfri basis.

Kraftige slag med Den Europæiske Centralbanks duevinger rykkede også de europæiske obligationsmarkeder, hvor der torsdag eftermiddag var et sus af rentefald.

For den danske toneangivende tiårige statsobligation blev der tale om et rentefald til 0,72 pct. eller 2 basispoint lavere end onsdagens slutniveau og åbningsrenten torsdag morgen.

På sit pressemøde efter rentemødet i Den Europæiske Centralbank, ECB, udtalte bankens chef, Mario Draghi, at indskudsrenten vil forblive på det nuværende niveau på minus 0,30 pct. - eller være lavere - "i nogen tid".

Han sagde også, at det kan blive nødvendigt for ECB at revurdere pengepolitikken, når der foreligger nye data i form af en ny ECB-prognose, hvilket er i marts. Den prognose vil også for første gang dække udsigterne for 2018.

Udtalelserne gav markedet anledning til klare forventninger om yderligere pengepolitiske stimuli fra ECB til marts, og både aktie- og obligationskurserne reagerede positivt på de milde udsigter.

I ly af ECB-udtalelserne kom der tal for nytilmeldte ledige i USA i sidste uge. 293.000 amerikanere meldte sig ledige, og det var 15.000 flere end ventet.

BRANCHENYT
Læs også