Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Europæiske aktier: Olieaktier er mest ombejlet i den store tilbudsjagt

Tilbudsjagten er for alvor gået ind efter at årets første uger på aktiemarkederne har lignet en hollandsk auktion, hvor man bare skulle vente én dag på en bedre pris.

Dax-indekset stiger 2,2 pct. til 9787 og Ftse-indekset løftes 2,4 pct. til 5911. Det franske Cac-indeks ligger med et meget solidt plus på 3,4 pct. i 4349.

Shell løftes 5,7 pct. til 1390 pence, og norske Seadrill løftes 6,6 pct. til 17,90 nkr. De olierelaterede aktier får et voldsomt løft efter at olieprisen er i gang med den største todages stigning siden august efter at have nået det laveste niveau i 12 år. Prisen på en tønde Brent-olie er steget med cirka 10 pct. siden torsdagens lukketid på de europæiske aktiemarkeder.

Antofagasta ligger med et plus på 5,2 pct. i 384,20 pence, efter at finanshuset Citigroup har løftet anbefalingen på aktierne i den Chile-baserede kobberproducent til køb fra sælg efter et fald på 75 pct. i løbet af de seneste tre år. Finanshuset påpeger, at mineselskabet meget usædvanligt har en stærk balance og det vurderes at kunne overleve nedturen i råvarepriserne. Generelt er hele minesektoren godt kørende, hvor BHP Billiton løftes 3,3 pct. til 664,20 pence.

Philips-aktien stiger 0,3 pct. til 22,75 euro, og dermed underperformer aktierne i den hollandske elektronikkoncern et meget positivt europæisk aktiemarked efter at selskabet har aflyst sit planlagte 2,8 mia. dollar store salg af lysdivisionen til et konsortium ledet af GO Scale Capital of China på grund af modstand fra de amerikanske myndigheder. Den amerikanske regerings udvalg for udenlandske investeringer i USA har rejst bekymring om aftalen og derfor er godkendelsen ikke blevet givet.

Sandvik stiger 6,2 pct. til 70,95 skr., efter at den svenske industrikoncern, som også har mineudstyrsaktiviteter, har fået nye finansdirektør fra den svenske hårde hvidevarekoncern Electrolux, som taber 1,6 pct. til 179,90 skr. Electrolux' finansdirektør Tomas Eliasson har taget sin afsked for at tage jobbet som finansdirektør hos Sandvik kun to uger efter at koncernchef Keith McLoughlin annoncerede sin afsked efter sammenbruddet af en aftale om at købe General Electrics husholdningsapparatdivision.

BRANCHENYT
Læs også