Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Obligationer middag: Rentefald tager fart på øget riskolyst

Renten falder fredag og dermed også den danske. Rentefald i USA og en overraskende ændring af den japanske ledende rente fra Bank of Japan er det brændstof, der driver rentefaldet. Endvidere er risikoen igen til stede på finansmarkederne til gavn for risikobetonede aktier som aktier, og så skal renten ned.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger fredag middag i 0,62 pct., hvilket er 5 basispoint mindre end torsdag ved lukketid. Siden sidste fredag er renten faldet 13 basispoint.

Udviklingen er ligeledes kraftig nedadgående på de øvrige europæiske rentemarkeder typisk med rentefald på omkring 8 basispoint.

Den japanske centralbank, Bank of Japan, valgte på et møde natten til fredag - med fem stemmer for og fire imod - at sænke sin indlånsrente til minus 0,1 pct. Trækket, der var overraskende, sendte de japanske renter nedad, og udviklingen er smittet af på de amerikanske renter, der faldt i Asien.

Af nøgletal kan investorerne kigge til inflationen i eurozonen, der landede kl. 11. Den rykkede dog ikke renterne og overraskede heller ikke.

Forbrugerpriserne steg med 0,4 pct. i januar sammenlignet med samme måned sidste år. Dermed steg priserne præcis som ventet, idet økonomerne adspurgt af Bloomberg News havde estimeret en stigning på netop 0,4 pct.

Fra USA præsenteres først på eftermiddagen statistik for bruttonationalproduktet (BNP) i fjerde kvartal. Her venter økonomerne en vækst på 0,8 pct. sammenlignet med tredje kvartal på årsbasis.

Ud over væksttallet kan investorerne hente inspiration fra Chicago PMI-indekset, der i januar ventes at være steget til 45,3 fra 42,9 måneden før, viser estimater fra Bloomberg News.

Der præsenteres også seneste udgave af tillidsindekset fra University of Michigan - den endelige opgørelse for januar. Det er blandt økonomerne ventet, at indekset vil vise en værdi på 93,0 i årets første måned.

BRANCHENYT
Læs også