Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Fredagens obligationer: Rentefald trods stigende risikoappetit

Markedsdeltagerne var fredag atter i humør til risiko, men trods det faldt renterne pænt primært som følge af en overraskende rentemelding fra Japan.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte fredag i 0,62 pct., hvilket var 5 basispoint mindre end torsdag ved lukketid. I løbet af ugen faldt renten dermed med 13 basispoint.

Udviklingen var ligeledes kraftigt nedadgående på de øvrige europæiske rentemarkeder typisk med rentefald på 6-8 basispoint.

Den japanske centralbank, Bank of Japan, valgte på et møde natten til fredag europæisk tid - med fem stemmer for og fire imod - at sænke sin indlånsrente til minus 0,1 pct. Trækket, der var overraskende, sendte de japanske renter nedad, og udviklingen smittede af på de amerikanske renter, der faldt i Asien.

Af nøgletal kunne investorerne kigge til inflationen i eurozonen, der landede kl. 11. De rykkede dog ikke renterne og overraskede heller ikke. Forbrugerpriserne steg med 0,4 pct. i januar sammenlignet med samme måned sidste år. Dermed steg priserne præcis som ventet, idet økonomerne adspurgt af Bloomberg News havde estimeret en stigning på netop 0,4 pct.

Fra USA præsenteres først på eftermiddagen BNP-tal for fjerde kvartal. Væksten blev 0,7 pct. stort set i tråd med de ventede 0,8 pct., som analytikeres adspurgt af Bloomberg News havde ventet.

Chicago PMI-indekset, steg markant mere end ventet, da det landede på 55,6 mod ventet 45,3 i januar. Derimod var den endelige opgørelse af tillidsindekset fra University of Michigan en smule til det svage side. Den endte på 92,0, mens økonomerne havde ventet 93,0 efter 93,3 i den første opgørelsen.

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

BRANCHENYT
Læs også