Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Aktier/middag: Pandora og Mærsk trækker mindre fremgang

Efter en klart positiv start på mandagen for de danske aktier er gassen igen gået lidt af ballonen ud på formiddagen.

C20 Cap-indekset stiger dog med 0,2 pct. til 1003,74 - med 14 ud af 20 eliteaktier i fremgang.

Det er blandt andet de tunge Mærsk-aktier, der agerer slæbebåde for udviklingen efter analytikerros, mens også smykkeselskabet Pandora glimter i toppen.

Stemningen herhjemme er understøttet af en stærkt positiv udvikling blandt de amerikanske aktier fredag eftermiddag og aften, men der også fortsat usikkerhed, der lurer i baggrunden.

Det hænger primært sammen med en opgørelse af det officielle kinesiske PMI-indeks, der afspejler forventningerne i Kinas fremstillingsvirksomheder.

Indekset faldt i januar til 49,4 fra 49,7 måneden før, og dermed er der fortsat faldende aktivitet, som et tal under 50 indikerer.

- Det puster endnu en gang til markedets frygt for, hvor hård nedgangen i væksten i Kina bliver. Det er ikke katastrofetal, men det er tal under 50, og de er dårligere end ventet, siger Michael Borre, der er aktierådgiver i Nordea, til Ritzau Finans.

Pandora er mandag positivt påvirket af, at et par finanshuse ser endnu mere at hente i smykkepapiret. Nordea har således løftet sit kursmål for aktien til 1100 kr. fra 950 kr., mens anbefalingen er fastholdt på "køb". Samtidig har Carnegie skruet sit kursmål op til 1200 kr. fra 1100 kr. - også her hedder anbefalingen "køb".

Pandora-aktien stiger med 2,0 pct. til 935,50 kr. og er dermed helt i toppen af C20 Cap.

Mærsk-aktierne sejler frem med 1,8 til 8975 kr. for B-aktien og 1,7 pct. til 8825 kr. for A-aktien. Det sker, efter at det japanske finanshus Nomura er vendt rundt på en tallerken i forhold til Mærsk-aktierne og har løftet sin anbefaling af dem til "køb" fra "reducer".

- Det er tid til at købe, tidevandet vender, lyder det ifølge Bloomberg News fra Nomura, der begrunder vendingen med forbedrede fragtrater i kikkerten samt gode nøgletal.

Vindmølleproducenten Vestas er omvendt kommet under pres. Sent fredag bekræftede rivalerne Gamesa og Siemens, at selskaberne overvejer en fusion.

- Det vil få en eller anden form for afsmitning for Vestas. Det kan både være negativt og positivt. En konsolidering vil alt andet lige skabe mere prisdisciplin i sektoren, men det vil omvendt også skabe en markant større konkurrent, siger Michael Borre.

Vestas-aktien falder med 0,8 pct. til 444,20 kr.

For ingeniørkoncernen FLSmidth er der igen begyndt at komme mere gang i ordreindtaget. Selskabet har således fået sin tredje drifts- og vedligeholdelseskontrakt med den egyptiske cementproducent Arabian Cement Company på selskabets cementfabrik nær byen Suez i Egypten.

Værdien oplyses ikke, men den samlede værdi af kontrakten må være større end 200 mio. kr., som er FLSmidths grænse for, hvornår aftalen skal sendes ud i en fondsbørsmeddelelse.

FLSmidth-aktien er efter en positiv begyndelse på dagen gået i stå, og sidst på formiddagen falder papiret med 0,1 pct. til 240 kr.

GN Store Nord får mandag nyt fra den amerikanske elektronikproducent Plantronics, der konkurrerer med GN Netcom på markedet for headsets. Særligt udviklingen i vækstsegmentet Unified Communications vil være interessant at følge for investorer med interesse i GN-aktien.

Regnskabet præsenteres dog ikke før efter lukningen af det amerikanske marked og vil derfor ikke få påvirkning på mandagens handel. GN-aktien stiger med 0,9 pct. til 129,60 kr.

Blandt sidepapirerne falder entreprenørkoncernen Per Aarsleff tilbage, idet der mandag fragår et udbytte på 30 kr. per aktie. Aarsleff falder med 1,5 pct. - eller 31 kr. - til 2075 kr.

BRANCHENYT
Læs også