Gammel Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

USA/åbning: Rød start med fortsat bekymring for kinesisk vækst

De amerikanske aktiemarkeder åbner mandag med plusser efter at fredagen bød på den største stigning i fire måneder, og investorerne er efter dårlige nøgletal fra Kina igen blevet bekymret for om opbremsningen i verdens næststørste økonomi kan ramme den globale vækst. Det rammer blandt andet olieaktierne og Amazon.com-aktien fortsætter nedturen efter risiko for at Apple vil flytte sine cloud-aktiviteter. Mandagen er vanen tro også præget af en række opkøb inden for medicinsk udstyr og gas- og forsyningssektoren.

Dow Jones-indekset taber 0,8 pct. til 16.342 og S&P 500-indekset falder 0,8 pct. til 1925. Det teknologitunge Nasdaq-indeks åbner med et minus på 0,8 pct. i 4577.

Exxon Mobil falder 1,7 pct. til 76,51 dollar og Chevron taber 1,8 pct. til 84,89 dollar. De olierelaterede aktier ligger rigtig tungt efter tegn på at den industrielle aktivitet hos verdens største energiforbruger er på vej ned og idet Opec pumper en rekordstor mængde olie. Den amerikanske WTI-olie falder knap 4 pct. til 32,50 dollar per tønde. Den officielle PMI erhvervstillid for industrien i Kina faldt til 49,4 fra 49,7 i december. Analytikerne havde her regnet med et lille fald til 49,6 i januar...

BRANCHENYT
Læs også