Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

USA/åbning: Rød start med fortsat bekymring for kinesisk vækst

De amerikanske aktiemarkeder åbner mandag med plusser efter at fredagen bød på den største stigning i fire måneder, og investorerne er efter dårlige nøgletal fra Kina igen blevet bekymret for om opbremsningen i verdens næststørste økonomi kan ramme den globale vækst. Det rammer blandt andet olieaktierne og Amazon.com-aktien fortsætter nedturen efter risiko for at Apple vil flytte sine cloud-aktiviteter. Mandagen er vanen tro også præget af en række opkøb inden for medicinsk udstyr og gas- og forsyningssektoren.

Dow Jones-indekset taber 0,8 pct. til 16.342 og S&P 500-indekset falder 0,8 pct. til 1925. Det teknologitunge Nasdaq-indeks åbner med et minus på 0,8 pct. i 4577.

Exxon Mobil falder 1,7 pct. til 76,51 dollar og Chevron taber 1,8 pct. til 84,89 dollar. De olierelaterede aktier ligger rigtig tungt efter tegn på at den industrielle aktivitet hos verdens største energiforbruger er på vej ned og idet Opec pumper en rekordstor mængde olie. Den amerikanske WTI-olie falder knap 4 pct. til 32,50 dollar per tønde. Den officielle PMI erhvervstillid for industrien i Kina faldt til 49,4 fra 49,7 i december. Analytikerne havde her regnet med et lille fald til 49,6 i januar.

Amazon.com dykkede fredag med 9,6 pct. efter et skuffende regnskab og nedturen fortsætter mandag med et fald på 2,2 pct. til 573,89 dollar. Finanshuset Morgan Stanley vurderer, at i omegnen af 9 pct. af den amerikanske e-handelsgigants indtægter kan blive tabt, hvis Apple vælger at flytte sin cloud serviceplatform væk fra Amazon.

Twitter åbner 5,1 pct. højere i 17,66 dollar efter skriverier i The Information om at investoren Marc Andreessen og kapitalfonden Silver Lake har overvejet en eller anden form for aftale.Twitter er i gang med en større gennemgang for at hjælpe med at øge væksten, som er gået i stå, hvilket førte til et fald i aktiekursen sidste år på 35 pct.

Abbott Laboratories har aftalt at købe Alere for 56 dollar per aktie eller 5,8 mia. dollar, hvilket giver selskabet en række diagnostiske testudstyr og produkter. Handlen vil øge Abbotts salg af diagnostisk udstyr til cirka 7 mia. dollar. Aleres største produkter er til test af blodniveauet ved sygdomme såsom influenza, HIV eller malaria såvel som test af alkohol og stoffer. Alere havde i 2014 et salg på 2,59 mia. dollar sammenlignet med Abbotts salg på 20,4 mia. dollar sidste år. Alere stiger 45,2 pct. til 54 dollar og Abbott Labs taber 2,6 pct. til 36,85 dollar.

Stryker falder 1,5 pct. til 97,69 dollar efter at det amerikanske medicoselskab har aftalt at købe britiske Sage products for 2,775 mia. dollar. Sage Products er systemer med at vende sygeliggende patienter samt forskellige bleprodukter til inkontinens.

Questar Corp. løftes 20,4 pct. til 24,54 dollar og Dominion Resources åbner med et minus på 1,8 pct. i 70,86 dollar Energitransportselskabet Dominion Resources har aftalt at købe naturgasselskabet Questar Corp. i en handel til cirka 4,4 mia. dollar eller 25 dollar per aktie, hvilket er en præmie på 22,6 pct. i forhold til fredagens lukkekurs. Det samlede selskab vil understøtte Dominions EPS-vækstrate fra 2017 samt medfører, at selskabet vil nå toppen af eller overgå tidligere udmeldte mål for 2018.

BRANCHENYT
Læs også