Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Mandagens aktier: Lille C20-plus med Pandora i top

Det danske C20 Cap-indeks lukkede mandag med et lille plus på 0,1 pct. i 1002,33, hvor Pandora-aktien var mest i hopla efter løftede kursmål hos Carnegie og Nordea. Danske Bank-aktien lå tunge forud for tirsdagens regnskab og FLSmidth var også presset efter generelt pres på råvareaktierne efter en svag kinesiske erhvervstillid, som også ramte de globale aktiemarkeder, hvor det tyske Dax-indeks ved dansk lukketid lå med et fald på 0,6 pct.

Pandora steg 3,1 pct. til 945,50 kr. Finanshuset Carnegie løftede kursmålet på smykkeaktien til 1200 kr. fra 1100 kr. og Nordea hævede kursmålet til 1100 kr. fra 950 kr. Begge steder blev anbefalingen køb gentaget. Pandora aflægger årsregnskab den 9. februar efter at have aflagt foreløbige regnskabstal i begyndelsen af januar.

Danske Bank-aktien lukkede med et minus på 2,4 pct. i 180,30 kr. forud for tirsdagens regnskab. FLSmidth-aktien tabte 2,2 pct. til 234,90 kr. og den fulgte en svag udvikling blandt råvareaktierne efter en svag officiel erhvervstillidsopgørelse fra Kina.

A.P. Møller - Mærsks B-aktie steg 0,6 pct. til 8875 kr. Det japanske finanshus Nomura kiggede nærmere på den pressede danske shipping- og oliekoncern, og det endte ud i en købsanbefaling, hvor Nomura tidligere blot havde en reduceranbefaling. Nomura vurderer lyrisk, at tidevandet er ved at vende for Mærsk-aktien efter nedturen. Aktien vil nyde godt af forbedrede fragtrater samt at de negative katalysatorer vendes grundet forskydning i forholdet mellem risikoen og potentialet.

Vestas-aktien endte med et fald på 0,6 pct. i 445,20 kr. efter sure meldinger fra den indiske konkurrent, hvor endnu et tab præger Suzlons regnskab. Den indiske vindmølleproducent beretter selv, at den har leveret et robust regnskab for tredje kvartal, men det ændrer ikke ved, at Suzlon måtte præsentere investorerne for et skuffende tab på 1,13 mia. rupees (svarende til 110 mio. kr.) i kvartalet, hvilket dog var en reduktion fra et tab på 65,4 mia. rupees (6,6 mia. kr.) i samme kvartal året før.

Lundbeck tabte 1,2 pct. til 220,40 kr. De amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) offentliggjorde sit review forud for onsdagens psykofarmakologiske medicinrådgivningskomites møde vedrørende Lundbecks antidepressiv Brintellix til behandling af kognitiv dysfunktion ved svær depression, hvor der også blev meldt om statistiske fejl. Finanshuset Jefferies analytiker Peter Welford vurderer efter offentliggørelsen, at der er usikkerhed med hensyn til en godkendelse.

Solar faldt 2,3 pct. til 380 kr. Den danske el-artikelengrosforhandler indgik aftale med Varova Investments om overtagelse af supply chain-specialisten MAG45, som har hovedkontor i Eindhoven i Holland. Det er et opkøb til 60 mio. kr. på gældsfri basis. Solar kom også med foreløbige regnskabstal for 2015 samt svage udsigter for væksten, idet koncernen hverken venter markedsvækst eller organisk omsætningsvækst i 2016.

BRANCHENYT
Læs også