Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Europa/aktier: Olieprisdyk og fornyet uro sender aktier ned

Der er dårlig stemning på aktiemarkederne i hele Europa tirsdag middag, hvor især olie- og gasselskaberne får klø af en dalende oliepris.

Bekymringen for den globale økonomiske vækst er vendt tilbage efter et par ugers pause fra den usikkerhed, som olieprisens nedtur og Kinas økonomiske opbremsning udløste på årets første dage.

Det brede europæiske Stoxx 600-indeks dykker 1,7 pct., mens det britiske FTSE 100-indeks falder 1,8 pct., og Frankrigs CAC 40-indeks ligger 2 pct. lavere. Tysklands Dax-indeks falder 1,4 pct.

Energiaktierne har en hård dag på børsen, eksemplificeret ved BP, der dykker 8 pct. efter et regnskab, der ikke levede op til forventningerne.

Det justerede overskud på 196 mio. dollar var langt fra analytikernes prognose på 814,7 mio. dollar, mens resultatet for helåret viste et minus på 6,5 mia. dollar. Underskuddet var det værste i 30 år.

Aktierne i den schweiziske storbank UBS falder 7,7 pct. efter et dyk i overskuddet hos UBS' formueforvaltning og investeringsbank, og bankens administrerende direktør, Sergio Ermotti, understregede bankens udfordringer.

- Vi er begyndt på et år, der ser virkelig udfordrende ud, sagde direktøren i forbindelse med regnskabet.

- Olieprisen er presset, og indtjeningen i nogle sektorer ser hård ud. Det skaber ringe stemning. Det er ikke nogen god historie for BP, og UBS klarede sig ikke alt for godt. Der var håb om, at bankerne kunne tage føringen i denne regnskabssæson, men det er ikke sket, siger Jasper Lawler, analytiker hos CMC Markets, til Bloomberg News.

Energi- og råvaresektorerne klarer sig samlet set dårligst i Stoxx 600-indekset med fald på henholdsvis 4,0 og 3,3 pct., mens ingen af de 19 sektorer i indekset stiger.

Danske Bank er med en stigning på 2,8 pct. til 185,3 kr. blandt de mest stigende aktier i indekset efter et godt årsregnskab, der også indeholdt et optimistisk syn på 2016.

BRANCHENYT
Læs også