Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

USA/åbning: Alphabet tager teten og tronen

De amerikanske aktier falder tungt fra åbningen tirsdag, hvor Alphabet trodser et surt marked og snupper titlen som verdens mest værdifulde børsnoterede selskab fra Apple.

Fra åbningen dykker Dow Jones-indekset 1,5 pct., mens S&P 500 falder 1,4 pct., og Nasdaq falder 1,2 pct. Stemningen på markedet er generelt mut, trykket af et nyt fald i olieprisen og bekymring for den globale økonomiske vækst.

- Der er ikke noget i markedet, der bevæger sig uden at være dækket i olie. Folk er meget bange for det, de ikke kan se, og det, de ikke kan se i øjeblikket, er hvor den globale vækst skal komme fra. I et marked som dette, vil usikkerhed omkring den amerikanske valgcyklus blot tilføje yderligere nerver, siger Justin Stewart fra Seven Investment Management til Bloomberg News.

Tirsdagens aktiemarked er præget af et tronskifte, hvor Alphabet har overhalet Apple på markedsværdi. Alphabet-aktien stiger knap 4,2 pct., hvilket giver en samlet markedsværdi på omtrent 539 mia. dollar, og selskabet overhaler dermed Apples samlede værdi - for en stund, i hvert fald - ifølge Reuters. Apple-aktien falder 0,9 pct.

Aktien i Alphabet, holdingselskabet bag blandt andet Google, drives frem af et stærkt regnskab og en ændring i selskabets rapportering, der giver investorerne indsigt i, hvad søgemaskinen egentlig indbringer.

En række andre friske regnskaber betyder desuden, at der er flere lyspunkter at få øje på i et ellers negativt marked, i særdeleshed UPS og Dow Chemical.

UPS stiger knap 1,7 pct. efter et regnskab for fjerde kvartal, der overgik forventningerne til resultatet per aktie. Det justerede overskud per aktie landede på 1,57 dollar mod analytikernes prognose på 1,42 dollar ifølge Bloomberg News.

Dow Chemical kom ligeledes i mål på den gode side af forventningerne. Det justerede resultat per aktie landede på 93 cent mod analytikernes prognose på 69 cent, og aktien stiger knap 1,4 pct.

Til gengæld dykker Exxon Mobil godt 2 pct. Olieselskabets regnskab var en smule bedre end ventet på bundlinjen med et resultat per aktie på 0,67 dollar mod ventet 0,64 dollar blandt analytikerne ifølge estimater fra Bloomberg News, men det er ikke nok til at holde selskabet oven vande.

Pfizer dykker 1,2 pct. efter medicinalgigantens regnskab for fjerde kvartal af 2015. Selskabets tal for fjerde kvartal overgik forventningerne, men forventningerne til både top- og bundlinje i 2016 skuffer.

BRANCHENYT
Læs også