Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Tirsdagens obligationer: Sivende renter efter nyt olieprisdyk

Renterne faldt gradvist på det danske obligationsmarked på en tirsdag, hvor et nyt dyk i olieprisen udløste dårlig stemning på aktiemarkederne i Europa og i USA.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte i et niveau på 0,60 pct. - 4 basispoint lavere end ved dansk lukketid mandag.

Renten på den amerikanske ækvivalent, den tiårige T-bond, dykkede kraftigt i løbet af eftermiddagen til et niveau på 1,88 pct., godt 8 basispoint lavere end ved børslukketid mandag. Renten dykkede i takt med, at olieprisen faldt i løbet af eftermiddagen.

Tirsdag var der på nøgletalssiden nyt fra det europæiske arbejdsmarked. Eurozonens arbejdsløshed for december faldt overraskende til 10,4 pct. fra 10,5 pct. i november, hvor økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet en flad udvikling.

De europæiske producentpriser viste et dyk på 0,8 pct. på månedsbasis i december, hvilket var mere end ventet. Økonomerne havde ventet et fald på 0,6 pct. Lederen af Den Europæiske Centralbank (ECB), Mario Draghi, har lovet at tage ECB's pengepolitik op til revision ved et møde i marts for at lette presset på inflationen.

Nordeas chefanalytiker Jan Størup Nielsen forventer, at ECB vil nedsætte renten ad to omgange over det kommende halve år og samtidig udvide det igangværende opkøbsprogram.

I Danmark viste Nationalbankens valutareserve et fald på 7,8 mia. kr. i januar, hvilket ifølge Nykredits chefanalytiker, Tore Stramer, indikerer, at valutareserven nærmer sig et niveau, som centralbanken finder passende.

Niels Fibæk-Jensen, +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

BRANCHENYT
Læs også