Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Europa/aktier: Olieprisdyk trak energi- og bankpapirer ned

Et nyt fald i olieprisen førte til udbredt dårlig stemning på Europas aktiemarkeder tirsdag. BP og UBS fik børsklø efter skuffende regnskaber, mens henholdsvis opkøbsrygter og opløftende forventninger til 2016 satte fart under Syngenta og Danske Bank.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks faldt 2,3 pct., det britiske FTSE 100-indeks dalede 2,3 pct. og Frankrigs CAC 40-indeks endte 2,5 pct. lavere. Tysklands DAX-indeks satte sig 1,8 pct.

Et fald i olieprisen på op mod 5 pct. gav energiaktierne en ganske hård dag på børsen - bedst eksemplificeret ved BP, der dykkede 8,7 pct. efter en gedigen skuffelse af et regnskab.

Olieselskabets justerede overskud på 196 mio. dollar for fjerde kvartal var langt fra analytikernes prognose på 814,7 mio. dollar, mens resultatet for helåret viste et minus på 6,5 mia. dollar. Underskuddet var det værste i 30 år.

Energi- og finansaktierne i Stoxx 600-indekset faldt som helhed henholdsvis 5,0 og 4,1 pct.

- Den amerikanske olie er igen under 30 dollar per tønde, og det er en af de primære grunde til presset på aktierne. I Europa er energiaktierne hårdt pressede, mens finanssektoren er presset efter et par regnskaber, siger Formueplejes aktiestrateg Otto Friedrichsen til Ritzau Finans.

Aktierne i den schweiziske storbank UBS faldt 6,8 pct. efter et skuffende regnskab for fjerde kvartal. Finanshusets regnskab viste et dyk i overskuddet hos formueforvaltningsafdelingen og investeringsbanken.

Et af dagens lyspunkter var schweiziske Syngenta, der steg 4,5 pct. efter rygter om, at Chemchina ville byde godt 292 mia. kr. for selskabet. Ifølge Bloombergs anonyme kilder skulle Chemchina have budt 470 schweizerfranc per aktie for Syngenta. Handlen kan muligvis blive offentliggjort i forbindelse med Syngentas regnskab onsdag.

Blandt de mest stigende aktier var også Danske Bank, der blev drevet 4,1 pct. frem af generøs udlodning til aktionærerne og opløftende forventninger til 2016.

BRANCHENYT
Læs også