Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Obligationer/middag: Renten fortsætter nedadgående kurve

Investorernes modvilje mod at tage risiko på bøgerne holder fortsat de europæiske renter nede onsdag.

I stort set alle europæiske lande er der små rentefald for de tiårige papirer, og herhjemme giver det et lille dyk på 1 basispoint for 2025-papiret, som nu står til en effektiv rente på 0,59 pct. Det er det laveste siden maj 2015.

Der har generelt været fald i både renter og aktier verden over i takt med negativ markedsstemning, blandt andet forårsaget af den volatile og lave oliepris samt bekymringer om den globale vækst.

I Tyskland falder den tiårige rente også et enkelt basispoint til 0,30 pct. Her har investorerne handlet de toårige renter ned i et rekordlavt niveau, på trods af at der ikke var nok bud til, at finansministeriet kunne melde udsolgt ved en auktion onsdag formiddag.

Formiddagen har bragt forskellige reviderede PMI-tal for januar og en opgørelse over detailsalget i eurozonen i december. Der har dog ikke været tale om store afvigelser fra det forventede, og tallenes effekt på markederne har været begrænset.

På den anden side af Atlanten offentliggøres senere forløberen for fredagens jobrapport, ADP-jobrapporten. Samtidig fremlægges ISM-data for servicesektor.

Jan Størup Nielsen fra Nordea hæfter sig ved, at mandagens nøgletal viste, at ISM-indekset for beskæftigelsen i fremstillingssektoren i januar faldt til det svageste niveau siden 2009.

- Men da fremstillingssektoren kun tegner sig for 9 pct. af den samlede beskæftigelse, er ISM-indekset for beskæftigelsen i servicesektoren langt vigtigere for forventningerne forud for jobrapporten på fredag, påpeger han.

BRANCHENYT
Læs også