Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Markedsoversigt: Usikkerhed sendte aktierne og renterne ned

De danske aktier - og Novo Nordisk i særdeles - gik sukkerkolde i onsdagens aktiehandel. C20 Cap-indekset endte dagen 2,7 pct. lavere i 965,32 og er nu samlet faldet 7,1 pct. siden nytår.

Årsregnskabet fra Novo Nordisk skuffede investorerne, både med indtjeningen i fjerde kvartal og især med fremtidsudsigterne.

Novo Nordisks nye finansielle mål varsler tocifret vækst i indtjeningen de kommende år - dog på et lavere niveau end koncernen før tidligere stilede efter. Driftsresultatet, EBIT, ventes at vokse med 10 pct. de kommende år mod tidligere omkring 15 pct. Selskabet kommer ikke med et nyt mål for overskudsgraden, da den ventes at forblive på de nuværende cirka 44 pct.

Alt i alt faldt Novo-aktien 7,6 pct. til 349 kr., og selskabet tabte dermed hele 59 mia. kr. i markedsværdi på dagen. Det var samtidig den værste børsdag for selskabet i to år.

Novo var dog ikke alene om at falde - det gjorde alle 20 papirer i C20 Cap. Med i bunden var medico- og medicinalaktier som GN Store Nord, Coloplast og Genmab samt bankerne Jyske Bank, Danske Bank og Nordea.

Øverst i C20 Cap var det defensive aktier som ISS og TDC, der kom ud af onsdagen med de færreste skrammer. De faldt henholdsvis 0,7 pct. og 0,9 pct.

Blandt sidepapirerne var der kursklø til islandske Össur, som kom med regnskab efter børslukketid tirsdag. Selskabet leverede underliggende fremgang i fjerde kvartal, men valutamodvind betød, at fremgangen ikke slog igennem målt i regnskabsvalutaen dollar. Össur-aktien faldt 4,4 pct. til 22,23 kr.

ALK-Abelló har fået sænket sin anbefaling til "hold" fra "køb" hos Danske Bank, som mener, at aktien er fair prissat efter tre måneder med stigninger. Det kunne aflæses på kursen onsdag, hvor medicinalaktien var blandt de mest faldende med et dyk på 5,4 pct. til kurs 875.

På obligationsmarkedet sendte et nyt angreb af risikofrygt investorernes penge mod større sikkerhed, hvilket bidrog til rentefald på begge sider af Atlanten.

Der er fortsat nervøsitet at mærke blandt investorerne efter en urolig start på finansåret, og nye udsving i olieprisen, et par skuffende regnskaber samt et svagt nøgletal for den amerikanske servicesektor var med til at skræmme markederne onsdag.

Herhjemme resulterede det i et rentedyk på 4 basispoint for den toneangivende tiårige statsobligation til 0,56 pct. Det er det laveste siden maj 2015 for 2025-papiret.

ADP-jobrapporten for det private beskæftigelsesmarked viste en tilvækst på 205.000 arbejdspladser i januar efter 267.000 i december. Begge tal var 10.000 højere end forudset af økonomerne.

Den lille optimisme, det tal gav, blev dog senere vendt på hovedet, da ISM-tillidsmålingen for servicesektoren skuffede bravt. Indekset faldt til 53,5 i januar fra 55,8 i december og tyder på langt svagere tilstande i den amerikanske økonomi end håbet.

BRANCHENYT
Læs også