Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Fredagens obligationer: Jobtal sendte renten retur

En blandet amerikansk jobrapport satte fredag dagsordenen på obligationsmarkedet, som reagerede med stigende renter.

Renten på den toneangivende, tiårige amerikanske statsobligation lå ved dansk børslukketid i 1,89 pct. - en stigning på 5 basispoint efter jobtallene. Herhjemme var reaktionen mere afdæmpet, men et lille rentefald midt på dagen blev visket bort, så den tiårige danske statsobligation sluttede med en uændret rente på 0,59 pct.

Jobtallene fra USA viste, at der i januar blev skabt 151.000 arbejdspladser uden for landbruget, og at ledighedsprocenten faldt til 4,9 pct. Mens jobskabelsen var en skuffelse, da der var ventet 190.000 nye arbejdspladser, ifølge Bloomberg News, så var faldet i arbejdsløsheden lige så uventet, idet økonomerne regnede med en uændret arbejdsløshed på 5 pct. Dertil kom, at lønstigningerne var større en ventet.

Analytiker i Danske Bank Mikael Olai Milhøj vurderer, at selv om beskæftigelsesvæksten er aftaget, så er en jobvækst på 151.000 stadig et solidt tempo.

Han pointerer også, at arbejdsløsheden nu er under den amerikanske centralbanks mål for den strukturelle ledighed i amerikansk økonomi. Og tallene fik da også markedet til at øge forventningerne til en amerikansk renteforhøjelse i år.

- Markedet gik fra at prise 60 pct. sandsynlighed for en renteforhøjelse i år til at prise 72 pct. sandsynlighed, konstaterer Mikael Olai Milhøj i et notat.

Modsat ser Danske Bank, der regner med tre renteforhøjelser i USA i år, øget sandsynlighed for, at det ender med færre stramninger.

BRANCHENYT
Læs også