Tema
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Investeringsguru har opkøbt olieaktier for milliarder

Olieraffinaderierne er nogle af dem, der kan nyde godt af faldende oliepriser, og det forsøger storinvestor at udnytte.

Den store oliepriskrig
Warren Buffetts formuer er skrumpet med 76 mia. kr. i år - der er dog nok at tage af. Foto: AP

Panikstemningen breder sig på børserne, hver gang olieprisen falder, og det sker ikke så sjældent for tiden.

Men en, der tilsyneladende forholder sig roligt, er den amerikanske storinvestor Warren Buffett. I hvert fald har han siden nytår købt olieaktier for knap 1 mia. dollars, mere præcist 964 mio. dollars, der i dagens kurs svarer til 6,4 mia. kr.

Hans holdingselskab Berkshire Hathaway har siden den 3. januar i år købt 12 mio. aktier i olieselskabet Phillips 66. Det fremgår af en virksomhedsinberetning fra Berkshire Hathaways, skriver CNN Money.

Den seneste handel fandt sted så sent som i onsdags, en handel, der betyder at Warren Buffetts selskab nu ejer 14 pct. af aktierne i Phillips 66, da Berkshire Hathaway i forvejen var storinvestor i selskabet.

Phillips 66 er da heller ikke en typisk olieaktie, da selskabet er et olieraffinaderi, der køber og forarbejder råolie og dermed kan leve godt af faldende oliepriser. Aktiens værdi er da også kun faldet med beskedne 3,89 pct. siden årsskiftet.

Han har desuden ikke andre olieaktier blandt de 50 største aktiver i holdingselskabets portefølje.

Warren Buffett betragtes af mange som en investeringsguru, der er kendt for at købe aktier op i nedgangstider. Hans evner til at investere har da også gjort ham til verdens tredje rigeste mand med en formue på 422 mia. kr. En formue, der i år er skrumpet med 76 mia. kr.

Det gør ham til den person på Blommbergs liste over verdens 200 rigeste personer, der har tabt næstmest i 2016. Han overgås kun af den mexicanske rigmand Carlos Slim, der har mistet 28 pct. af sin formue siden nytår, svarende til 135 mia. kr.

De 12 mio. Phillips 66-aktier har en værdi af 6,26 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også