Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Ukendte kinesere køber Chicagos historiske fondsbørs

Det kom som en gedigen overraskelse, da Chicago Stock Exchange fredag annoncerede salget af den historiske børs.

Chicago Stock Exchange på 440 S La Salle St, Chicago, IL 60605, USA. Foto: Bill Blachmann

Du får intet resultat, når du søger på Chongqing Casin Enterprise Group på Wikipedia, og det var nok et fåtal uden for Kina, der havde hørt om ejendomsselskabet før fredag den 5. februar.

Her offentliggjorde Chicago Stock Exchange en pressemeddelelse, hvori ejergruppen af den 134 år gamle fondsbørs annoncerede, at man havde solgt børsen til en kinesisk investorgruppe.

»Efter en dybdegående gennemgang af de strategiske alternativer for børsen, mener vi, at denne overtagelse er den bedste løsning for vores kunder, aktionærer og handelsmiljøet som helhed,« udtaler den administrerende direktør for Chicago Stock Exchange, John Kerin.

Prisen er ifølge det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg under 100 mio. dollars, svarende til 666 mio. kr. Handlen er ikke lukket endnu, og man forventer, at det først vil ske i andet halvår af 2016.

Selv om den historiske fondsbørs kun håndterer 0,5 pct. af den samlede aktiehandel i landet, er der stadig tale om et marked til en værdi af 146.000 mia. kr. eller 146 trillioner.

Chicago Stock Exchange, der som navnet antyder holder til i Chicago, Illinois, er et datterselskab af CHX Holdings Inc., som er delvist ejet af en gruppe, der bl.a. tæller storbankerne Bank of America, Goldman Sachs og JPMorgan Chase, og de skal ifølge direktør John Kerin også sælge deres andele.

Går købet igennem, bliver det første gang, at et kinesisk selskab køber en af de amerikanske børser. Og for den administrerende direktør for den finansielle markedsplads OTC Markets Group Inc. i New York, Cromwell Coulsen, var det lidt af et chok.

»De nye købere har ingen forbindelse til Chicagos eksisterende forretningsliv og har intet at gøre med støtten til handelsmiljøet i Chicago. Så wow, det kom som en overraskelse,« siger Cromwell Coulsen til Bloomberg.

Den administrerende direktør for Chicago Stock Exchange er imidlertid henrykt over udsigten til sin nye forretningspartner.

»Med vores nye forretningspartnere vil vi få betydelige ekstra ressourcer til at forfølge vores nye forretningsinitiativer,« siger han i pressemeddelelsen.

BRANCHENYT
Læs også