Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Nordea: Aktiefrygten er overdrevet

Foto:  Frank Rumpenhorst/AP

Aktiemarkedet fik en blodtud mandag - men det er vigtigt at påpege, at frygten for en amerikansk recession er overdrevet.

Det mener Tine Choi, der er seniorstrateg i Nordea. Hun understreger dog, at det er vanskeligt at pege på, hvad der var den udløsende faktor til aktiefaldene.

- Vi ved, at den fundamentale udvikling er blevet svagere, hvilket især de amerikanske nøgletal afspejler. Tallene er stadig konsistente med en vækst omkring 2 pct., og USA er således langt fra en recessionstilstand, skriver seniorstrategen i en kommentar til, at blandt andet det danske C20 Cap-indeks droppede med over 5 pct. mandag.

- Vi befinder os i et "soft spot", og usikkerheden er høj men på ingen måde høj nok til at retfærdiggøre kursfald i den størrelsesorden, vi så mandag. Vi forventer derfor også, at investorerne vil vende tilbage til aktiemarkedet, når det bliver klart, at USA ikke er på vej i recession, lyder det fra Tine Choi.

Nordeas seniorstrateg mener dog, at man kortsigtet skal indstille sig på, at den høje volatilitet fortsætter, og at investorerne kan sælge mere fra, fordi markedet handler på teknik mere end fundamentale forhold.

- Fundamentalt set skal vi formentlig ind i andet kvartal, inden vi atter ser for eksempel forventningsindekset ISM kravle over indeks 50, og inden vi har for alvor har nøgletal, der peger ensidigt i samme opadgående retning.

- Indtil vi får det, vil udviklingen være stemningsdrevet og afspejle en cocktail af frygt for alt: En global recession, en ny gældskrise, verdensøkonomien i deflation samt centralbanker, der har spillet fallit og har tømt værktøjskassen, lyder det fra Tine Choi.

BRANCHENYT
Læs også