Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Obligationer/middag: Rentehop på mindre aktiepanik

Det danske obligationsmarked ligger tirsdag middag med lidt højere renteniveau i forhold til mandag, hvor renten dykkede pænt på ryggen af massive aktiekursfald.

Tirsdag middag ligger renten på den toneangivende danske statsobligation - 1,75 pct. Stat 2025 - med en rente på 0,55 pct. mod et niveau mandag klokken 17.00 på 0,52 pct. efter et fald på 7 basispoint til det laveste niveau siden maj sidste år.

Mandagens nærmest paniske tilstande på aktiemarkedet er aftagende, og der er generelt relativt små aktiefald på de europæiske aktiemarkeder tirsdag.

På de store markeder i Europa - Frankrig og Tyskland - er renteudviklingen den samme.

- Den tiårige japanske rente er faldet til under nul. Så der er ingen tvivl om, at der er pres på, siger aktiestrateg i Formuepleje, Otto Friedrichsen, til Ritzau Finans.

Der var mandag en sand tilstrømning af investorer til såvel yen som japanske obligationer for at søge ly for aktiestormene i Europa og til dels i USA. Det billede fortsatte tirsdag i Asien.

Den seneste tids panik på og flugt fra aktiemarkederne var med til at udløse rentefald på langt de fleste obligationsmarkeder mandag, idet investorerne søger væk fra risikobetonede værdipapirer.

Mandag blev det danske aktiemarked da også særligt hårdt ramt af investorflugt, der medførte, at C20 Cap-indekset oplevede et rekord stort fald på 5,43 pct.

SKUFFENDE TYSKE TAL

Tirsdag kan markedsaktørerne - ud over risiko for fornyet investorflugt - skele til en række nøgletal fra Tyskland, som skuffede markant.

Tysklands eksport faldt med 1,6 pct. i december. Det var skuffende, idet økonomer adspurgt af Bloomberg havde ventet en stigning på 0,5 pct. Den tyske industriproduktion faldt med 1,2 pct. i december i forhold til måneden før. Også her havde økonomerne ventet en fremgang på 0,5 pct.

Samtidig overraskede også den Tysklands handelsbalance negativt i december med et overskud på 18,8 mia. euro., hvor økonomerne havde ventet et overskud på 20 mia. euro.

Ellers er det små med nøgletal. Fra USA kommer der i løbet af eftermiddagen tal for stemningen blandt de små virksomheder for januar (NFIB Small Business Optimism) og for engroslagrene i december. Sidst nævnte ventes at være faldet 0,2 pct. på månedsbasis mod et fald på 0,3 pct. i november.

BRANCHENYT
Læs også