Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

USA/tendens: Endnu en rød dag i sigte

Der er udsigt til endnu en rød dag på Wall Street, når de amerikanske børser åbner tirsdag. Fald i Japan og Europa ventes at forplante sig til USA. Futures indikerer fald på op til 1 pct.

Mandag sluttede S&P 500-indekset med et fald på 1,4 pct. til 1853,44. De tunge aktier i Dow Jones droppede 1,1 pct. til 16.027,05, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset dykkede 1,8 pct. til 4283,75.

- Det voldsomme fald mandag kan kaldes tæt på panik. Sådanne alvorlige markedsbevægelser kan skade tilliden, siger cheføkonom i tyske Berenberg Holger Schmieding til CNN Money.

Coca-Cola, CVS og Wendy's har leveret regnskaber inden åbningen og ventes at få en del opmærksomhed i tirsdagens handel.

Coca-Cola solgte i fjerde kvartal af 2015 mere sodavand målt på volumen, men det halter en smule med at holde momentum på toplinjen. Til gengæld har selskabets omfattende spareprogram båret frugt, hvilket udmøntes i fremgang på bundlinjen. Det viser det amerikanske selskabs årsregnskab.

Mens omsætningen i fjerde kvartal faldt til 10 mia. dollar fra 10,9 mia. dollar i samme periode sidste år, endte det justerede resultat per aktie (EPS) på 0,38 dollar. Til sammenligning havde analytikerne ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News ventet et EPS på 0,37 dollar.

Takket være selskabets administrerende direktørs, Muhtar Kents, spareprogram på 3 mia. dollar, der blev eksekveret i løbet af 2015, blev omkostningerne barberet så meget ned, at nettoresultatet i perioden blev øget til 1,2 mia. dollar mod 0,8 mia. dollar i fjerde kvartal af 2014.

Sodavandsgiganten oplyser desuden, at den agter at tilbagekøbe egne aktier for 2-2,5 mia. dollar i løbet af 2016.

Aktien steg 0,5 pct. mandag og ligger stort set uændret i 42,64 dollar i tirsdagens formarked.

Den store amerikanske apotekerkæde CVS Health har haft medvind i årets sidste tre måneder, som på indtjeningen har udviklet sig i tråd med analytikernes forventninger, mens salgsvæksten overrasker. Det justerede overskud per aktie (EPS) lander på 1,53 dollar, hvilket matcher analytikernes forventninger ifølge Bloomberg.

Den amerikanske kæde oplyser i regnskabet, at der forventes et overskud per aktie på mellem 1,14 dollar og 1,17 dollar for indeværende kvartal, der slutter i april. Virksomheden forventer en indtjening på mellem 5,73 og 5,88 per aktie i 2016.

Aktien faldt 3,7 pct. mandag og ligger tirsdag i formarkedet nede med 2,4 pct.

Fastfood-kæden Wendy leverede en spids bedre end ventet i fjerde kvartal målt på både resultat og omsætning ifølge estimater fra Bloomberg.

Aktien faldt 1,7 pct. mandag, men stiger i tirsdagens formarked med 3,5 pct. til 10,50 dollar.

Olie- og gasselskabet Chesapeake Energy, der mandag faldt 33 pct., ligger i formarkedet nede med yderligere 1,5 pct i 2,01 dollar. Selskabet har været ude og forsikre markedet om, at man ikke er på vej i betalingsstandsning, men det stoppede ikke kursblødningen helt.

Efter markedets lukning er der regnskaber fra blandt andre Disney og Western Union.

BRANCHENYT
Læs også