Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Markedsoversigt: Let renteløft trods flere aktiedyk

Der var fortsat nervøsitet og uro på de finansielle markeder herhjemme tirsdag, men bølgeskvulpene var langt fra lige så store, som tilfældet var mandag.

Blandt aktierne blev et flot regnskab fra Vestas ikke belønnet efter fortjeneste, mens Pandora faldt voldsomt efter et kun let skuffende regnskab.

Det siger afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen til Ritzau Finans.

Vestas leverede flot over det hele, men aktien blev alligevel ikke kompenseret for mandagens fald og Pandora blev straffet for konservative forventninger.

Tirsdag endte det danske eliteindeks, C20 Cap, med et fald på 2,4 pct. til 883,49. Det er første gang siden 19. februar sidste år, at indekset er under 900-niveauet.

- Markedet er udsat for en giftig cocktail af usikkerhed om dels global vækst, dels kinesisk og dels europæisk vækst tilsat usikkerhed om bankernes evne til at stå imod tab, siger Ole Kjær Jensen.

Vestas kom med et flot regnskab for fjerde kvartal en halv time før børsåbningen.

Vindmølleproducentens omsætning voksede i årets sidste kvartal til 3035 mio. euro fra 2473 mio. euro et år tidligere, hvilket var med til at løfte driftsresultatet (EBIT) før særlige poster til 404 mio. euro fra 252 mio. euro.

Ifølge Ritzau Estimates havde analytikerne ventet en omsætning på 2952 mio. euro og et driftsresultat på 382 mio. euro.

Vestas steg 7,5 pct. til 410,10 kr. Mandag faldt den knap 10 pct.

Den anden store C20-koncern, som afleverede regnskab inden børsåbning, Pandora, leverede i fjerde kvartal en indtjening, der var dårligere end ventet. Bundlinjen i kvartalet endte på et overskud 1375 mio. kr., hvor analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates havde ventet et overskud på 1558 mio. kr.

Pandora faldt 7,3 pct. til 764 kr.

På obligationsmarkedet endte tirsdagen med et lidt højere renteniveau end mandag, hvor renten dykkede ganske voldsomt på ryggen af massive aktiekursfald. Aktiekursfaldene var lidt mindre tirsdag, og rentefaldet mandag var måske for stort.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation endte med en rente på 0,54 pct. mod 0,52 pct. ved lukketid mandag.

Mandagens nærmest paniske tilstande på aktiemarkedet var aftagende, om end der underliggende fortsat var stor nervøsitet. På de store markeder i Europa - i Frankrig og Tyskland - var renteudviklingen tilsvarende.

Et billede på usikkerheden og nervøsiteten var, at renten på den tiårige japanske statsobligation endte negativt tirsdag, hvilket aldrig er set i obligationer med den længde i et G7-land ifølge Bloomberg News.

Det var en sand tilstrømning af investorer til såvel yen som japanske obligationer i ly for aktiestormene i Europa, USA og Asien, der var baggrunden.

Fra nøgletalssiden skuffede Tysklands eksport ved at falde med 1,6 pct. i december. Ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde økonomerne ventet en stigning på 0,5 pct.

BRANCHENYT
Læs også