Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Danske aktier i stærkt comeback efter to skrækdøgn

På en dag med store regnskaber og børsdebut sprudler C20 Cap-indekset.

Samlet set er C20 Cap-indekset, der rummer de 20 mest omsatte aktier på Københavns Fondsbørs, steget med over 4 pct.

For en gangs skyld triller milliarderne ind i C20 Cap-indekset - ikke ud.

Efter to dage med massive kursfald brager de danske aktier i vejret onsdag middag anført af DSV (+8,1 pct.), Novo Nordisk (+7,2 pct.), Jyske Bank (+6,2 pct.) og Genmab (+6,1 pct.).

Samlet set er C20 Cap-indekset, der rummer de 20 mest omsatte aktier på Københavns Fondsbørs, steget med over 4 pct. Olieangst og recessionsfrygt er for en kort bemærkning gemt væk.

Kun A.P. Møller-Mærsk er i minus, efter at den danske shipping- og oliekoncern tidligere på dagen fremlagde et grumt årsregnskab for 2015.

Mærsk har måttet nedskrive værdien af sin olieforretning med 17 mia. kr. på grund af de lave oliepriser. Overskuddet i koncernen er faldet med over 80 pct.

Et andet regnskabsaktuelt selskab er Lundbeck, der modsat Mærsk bliver rigeligt belønnet for sit årsregnskab. Lundbeck er dagens solstrålehistorie på børsen med et kurshop på 17 pct.

Det til trods for, at Lundbeck kunne lukke 2015 med et driftsunderskud på 6,8 mia. kr.

Forud for onsdagens børsåbning afleverede også Carlsberg årsregnskab. Den pressede bryggerikoncernen har lavet nedskrivninger for 8,7 mia. kr. og kom ud af 2015 med underskud.

Skulle man tro, at investorerne ville hive gravøllen frem, kan man tro om igen. Indtil videre har de sendt Carlsberg-aktien op med 4,5 pct.

Børsdebutanten Scandinavian Tobacco Group har fået en rolig indføring. Tobaksselskabet indtog børsen onsdag morgen med en udbudskurs på 100 kr., der ikke har flyttet sig meget.

Adm. direktør Niels Frederiksen siger til Finans, at aktiekursen er »fornuftig,« men at han havde håbet på et mere stabilt marked.

Både mandag og tirsdag var der kursklø til de danske aktier uden nogen altoverskyggende forklaring. C20 Cap-indekset faldt med hhv. 5,4 pct. og 2,4 pct.

Det er øjensynligt de lave oliepriser, vækstproblemerne i Kina og frygten for, at amerikansk økonomi er ved at tabe fart, som gør investorerne nervøse.

BRANCHENYT
Læs også