Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Markedsoversigt: Rekorddag til aktierne og rolig renteudvikling

På en regnskabstung onsdag vendte det gode humør tilbage på det danske aktiemarked, hvor eliteindekset, C20 Cap, præsterede den største dagsstigning, siden indekset blev skabt i november 2011.

Indekset steg 4 pct. til 918,82 og slog derved den tidligere dagsrekord på 3,78 pct., der blev sat 17. oktober 2014.

DSV-aktien var højdespringer og steg 9,3 pct. til 252,20 kr. efter at have leveret tal for fjerde kvartal nogenlunde i overensstemmelse med det ventede.

Mens DSV kørte til tops, sank A.P. Møller-Mærsk til bunds med et fald på 3,6 pct. til 7875 kr. for B-aktiens vedkommende. Regnskabet for fjerde kvartal viste tydeligt, at konglomeratet har været udfordret af den lave oliepris og de pressede fragtrater. Det medførte et stort fald i omsætningen og en milliardnedskrivning i Maersk Oil.

Bryggerigiganten Carlsberg leverede i fjerde kvartal et overskud på den primære drift (EBIT) før særlige poster på 1409 mio. kr. mod ventet 1383 mio. kr. Carlsberg-aktien steg 4 pct. til 569,50 kr.

Medicinalselskabet Lundbeck fik opmærksom med et årsregnskab, der viste, at salget af nøgleprodukter kører på skinner. Samtidig var forventningerne til 2016 højere end markedets. Aktien lukkede 9,6 pct. højere i 226,70 kr.

Også Spar Nord Bank kom med regnskab for fjerde kvartal. Takket være et markant fald i nedskrivninger på udlån blev bundlinjeresultatet vendt til et overskud på 117,4 mio. kr. fra et underskud på 21,7 mio. kr. i samme periode sidste år. Aktien steg 1,8 pct. til 50 kr.

Scandinavian Tobacco Group, STG, tog hul på livet på børsen med en aktiekurs på 100 kr. Ved lukketid kostede STG-aktien også 100 kr.

Mens der onsdag var kraftig medvind på det danske aktiemarked, var situationen anderledes rolig på obligationsmarkedet, hvor renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation lukkede i 0,55 pct., hvilket var marginalt højere end tirsdag klokken 17, hvor renten lå i 0,54 pct.

Der var ingen væsentlige nøgletal på programmet, men til gengæld var der blandt obligationshandlerne stor opmærksomhed på chefen for den amerikanske centralbank, Janet Yellen, der talte foran Kongressen i USA.

Yellen aflyste ikke resten af de planlagte rentestigninger i 2016, men nikkede anerkendende til, at uroen på de finansielle markeder truer den pengepolitiske strategi, som centralbanken hidtil har lagt for dagen.

- Det, at hun lægger højere vægt på risiciene end mulighederne for vækst, antyder, at hun er med på markedets forventninger om en beslutning om ikke at hæve renten i marts, siger Avery Shenfield fra finanshuset CIBC til Financial Times.

Talen rykkede dog ikke nævneværdigt ved obligationsrenterne i hverken USA eller Danmark.

I USA blev den toneangivende T-bond ved dansk lukketid handlet til en rente på 1,73 pct. mod 1,72 pct. tirsdag aften.

BRANCHENYT
Læs også